România Libera, despre noul premier: diplome pe bandă rulantă şi evaziune fiscală în cazul doctoratului plagiat

Mihai Tudose s-a urnit greu pe calea muncii şi a educaţiei. Dar şi după ce s-a urnit, odată intrat în politică, a făcut cursuri după cursuri şi a luat diplome după diplome. Cele mai multe, după ce a devenit deputat, scrie România Liberă.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Obiectiv Vocea Brailei)

Noul premier al României, Mihai Tudose a terminat prima facultate la 30 de ani la o universitate privată. După vârsta de 28 de ani a început o goană nebună în care a achiziţionat numeroase titluri şi diplome, scrie România Liberă.

În domeniul dreptului, universitatea absolvită de Tudose este clasată mediocră, primind calificativul „D”, în condiţiile în care „A” este cel mai bun calificativ, iar „E” – cel mai slab.

"Cel mai strălucitor, titlul de doctor obţinut în anul 2010 în domeniul Ştiinţelor Militare la Academia Naţională de Informaţii, este suspect de plagiat. Un sfert din lucrare, aproximativ 50 de pagini, este copiat dintr-o altă lucrare de doctorat, susţinută în 2009 de comisarul-şef Radu Andriciuc, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Acesta şi-a recunoscut pasajele copiate în teza de doctorat a lui Tudose. Premierul propus de PSD nu a menţionat niciunde că ar fi preluat aceste pasaje, iar poliţistul a recunoscut public că Tudose i-a cumpărat teza de doctorat. „Domnul Tudose m-a contactat şi i-am cedat drepturile de proprietate, ca pentru orice marfă. Era 2008 şi aveam nişte probleme financiare, vă aduceţi aminte ce au păţit bugetarii, plus că fiul meu dădea bacalaureatul. A fost vorba de câteva mii de euro”, a spus comisarul-şef.

Juriştii contactaţi de RL susţin că, plecând de la aceste afirmaţii, premierul nominalizat poate fi acuzat de două infracţiuni. Prima este cea de plagiat. A doua se referă la infracţiunea de complicitate la evaziune fiscală. Pentru că nu a făcut publică tranzacţia, Tudose l-a ajutat pe poliţistul Radu Andriciuc să evite plata către stat a 10% din valoarea tranzacţiei drepturilor de autor", scriu jurnaliştii RL.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne