România îşi promovează turismul în Israel din Madrid

Logo-ul de promovare al turismului în România. (sigla en)
Epoch Times România
12.09.2012

Biroul de promovare în Israel a turismului românesc este coordonat în momentul de faţă din Madrid, a declarat, la The Money Channel, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) Cristian Bărhălescu, potrivit money.ro.

Astfel, după ce acum doi ani MDRT a închis biroul de promovare turistică din Israel, anul trecut ministerul a redeschis această reprezentanţă, însă în Madrid.

România are în prezent deschise reprezentanţe turistice de promovare în Austria, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Spania şi Statele Unite.

“În acest moment , este un post închis, cel din China, şi la Madrid sunt doi oameni, cel pentru Madrid şi cel care era în mod normal pentru Israel. Şi din Madrid se coordonează biroul de Israel.”, a spus Bărhălescu.

Reprezentantul MDRT precizează însă că decizia a aparţinut fostei conduceri a ministerului.

"A fost o strategie pe care a gândit-o ministerul înainte să preiau eu acest minister, nu pot să comentez”, a spus Bărhălescu.

Fiecare reprezentanţă are câte un angajat, iar cheltuielile cu fiecare reprezentanţă din străinătate costă în medie 7.000 de euro pe lună. Astfel că toate aceste birouri turistice costă anual aproape un milion de euro. Aici sunt incluse plata chiriilor, salariul angajaţilor şi utilităţile aferente. Reprezentanţii Ministerului Turismului spun însă că aceste oficii sunt eficiente.

"Acolo răspund solicitărilor pe care le primesc la birou atât pe email cât şi pe fax , le intră chiar în birou clienţi şi nu numai clienţi, ci agenţii de turism, touroperatoare", a precizat Bărhălescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor