Ministerul Turismului vrea să crească numărul de înnoptări la pensiuni la 3-4 nopţi pe turist

Epoch Times România
10.09.2012

Ministerul Turismului intenţionează să crescă numărul de înnoptări la pensiuni de la o medie de 2,4 nopţi pe turist în prezent la 3-4 nopţi, prin diversificarea activităţilor pe care le pot desfăşura turiştii în acele zone,a declarat luni secretarul de stat pentru turism, Cristian Bărhălescu.

"O cameră locuită de la trei nopţi în sus este mai profitabilă. Împreună cu asociaţiile am hotărât să sprijinim şi să standardizăm o ofertă rurală. Să o standardizăm pentru a genera o creştere a numărului de înnoptări pentru că, de obicei, pe unitatea de cazare media este la 2,4 nopţi şi încercăm să o creştem undeva spre 3 spre 4 pentru rentabilizare", a menţionat Cristian Bărhălescu.

Potrivit acestuia, numărul de înnoptări poate fi ridicat prin creşterea activităţilor pe care le pot desfăşura turiştii în acele zone, iar activităţile trebuie prezentate în pensiuni.

"Turiştii trebuie să ştie de la recepţie că au posibilitatea să călărească, să facă rafting, să se plimbe cu un vaporaş, să meargă la pescuit, să poată face drumeţii, excursii, să-şi petreacă timpul liber", a mai spus Bărhălescu.

Acesta susţine că trebuie identificate principalele activităţi de agrement care pot fi finanţate.

"Se ştie, am făcut, de-a lungul timpului, investiţii în domeniul pârtiilor de ski, îmbunătăţirea accesului către diverse atracţii turistice, în semnalizarea acestora, se va continua acest program de îmbunătăţire a infrastructurii. Promovarea este esenţială", a mai spus secretarul de stat pentru turism.

În 2011, gradul de ocupare la pensiuni era de 10,4%, iar la hoteluri de 31%, de unde rezultă o medie de 21,4%.

Secretarul de stat pentru turism a menţionat că trebuie lucrat mai mult la o campanie de promovare în sensul capacitării mai bune a locurilor pe care le avem şi nu trebuie "să se umble la investiţii noi şi foarte mari". "Încercăm să le capacităm mai bine pe acestea pe care le avem", a Bărhălescu.

În perioada 7-10 octombrie se va desfăşura la Piatra Neamţ cea de-a patra ediţie a Congresului European de Turism Rural, cu tema "Turismul inovativ - o nouă viaţă pentru zonele rurale".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor