România are un nou ministru la Fondurile Europene. Iohannis a semnat decretul

A doua zi după demisia lui Cristian Ghinea din fruntea Ministerului Fondurilor Europene, premierul Dacian Cioloş i-a şi găsit înlocuitorul, decizie care a primit undă verde de la preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Dragoş Cristian Dinu în funcţia de Ministru al Fondurilor Europene, reiese dintr-un comunicat remis joi de Administraţia Prezidenţială.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc la ora 18:30, la Palatul Cotroceni.

În acelaşi timp, şeful statului a semnat şi decretul prin care a luat act de demisia lui Cristian Ghinea din fruntea Ministerului Fondurilor Europene, demisie prilejuită de intrarea tehnocratului în Uniunea Salvaţi România penru a candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Dragoş Dinu este specialist în managementul public, inclusiv managementul fondurilor europene. Începând cu anul 2008, a fost expert internaţional şi naţional în domenii precum analiză funcţională, planificare strategică, politici publice, analiză şi dezvoltare instituţională. Din această calitate, a reprezentat instituţii internaţionale precum Banca Mondială sau UNICEF şi a coordonat şi implementat proiecte în instituţii publice din România, Georgia, Estonia, Republica Moldova, Macedonia, Kosovo sau Serbia.

Începând cu luna mai 2016, a ocupat funcţia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene. Rolul său în această echipă a fost concentrat pe procese majore şi actuale care privesc gestionarea fondurilor europene precum: desemnarea autorităţilor de management pentru perioada 2014-2020 sau ridicarea şi închiderea condiţionalităţilor ex-ante aferente Acordului de Parteneriat 2014-2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne