Roman cere intervenţia procurorilor contra parlamentarilor AUR: Au folosit forţa fizică să mă oprească!

Florin Roman
Florin Roman

Deputatul PNL Florin Roman se declară, într-un scurt interviu acordat Epoch Times, decis să depună plângere penală după incidentele de la şedinţa de plen reunit privind moţiunea de cenzură.

Reacţia vine după ce parlamentarii AUR l-au dat jos cu forţa de pe scaunul de prezidiu pe care nu voia să îl părăsească pentru a o lăsa pe şefa Senatului, Anca Dragu, să conducă plenul.

Anca Dragu şi Roman şi-au disputat atunci dreptul de a conduce acea şedinţă importantă, la care preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a absentat.

Reporter: Spuneaţi că veţi depune plângere penală împotriva doamnei Anca Dragu după şedinţa privind moţiunea. Ce ne puteţi spune despre acest lucru? Aţi depus sau urmează să depuneţi?

Florin Roman: Am o plângere penală pregătită împotriva celor care au folosit forţa fizică pentru a mă împiedica să îmi desfăşor mandatul constituţional. O să vedeţi în momentul în care va începe ancheta. Ancheta nu se face la televizor, n-am fost niciodată adeptul acestui lucru. Voi depune plângerea, organele abilitate îşi vor face datoria.

Reporter: Deci plângerea este doar împotriva celor de la AUR?

Florin Roman: O să vă rog să aveţi răbdare ca această plângere penală să îşi urmeze cursul firesc.

Reporter: Ne puteţi spune când o veţi depune şi unde?

Florin Roman: O să informez opinia publică când o voi depune. Pentru asta e nevoie de stenogramă audio, stenogramă scrisă. Nu e aşa simplu.