Robert Negoiţă a furat startul campaniei electorale. Primarul Sectorului 3 a plimbat votanţii la Parlament şi i-a servit cu ciorbă

Robert Negoiţă, PSD
Robert Negoiţă, PSD (Epoch Times România)
Ana Petrescu
01.11.2012

Cu promisiunea că-i duce la muzeu, primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă a luat, miercuri, 320 de bucureşteni şi i-a dus la Parlament să-i cunoască pe candidaţii USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie, scrie b365.ro.

Prin acest gest, USL a furat startul în cursa pentru un loc în Parlamentul României. Cu toate că, oficial, campania electorală pentru alegeri începe pe 9 noiembrie, Robert Negoiţă a fost ceva mai grăbit şi a strâns, marţi, 320 de locuitori din Sectorul 3 cărora le-a promis că îi duce să viziteze Casa Poporului.

Marţi dimineaţă pe strada Fildeşului din sectorul 3 erau staţionate şapte autocare, în jurul cărora roiau numeroşi pensionari. Deşi bătrânii erau nerăbdători să se aşeze pe scaune, organizatorii aveau o listă cu numele şi CNP-ul fiecăruia pe care o consultau constant.

Oamenii primarului Robert Negoiţă au observat, după ce s-au umplut primele autocare, că numărul de oameni era mai mic, astfel încât în ultimele vehicule s-au suit persoane la întâmplare.

După ce au fost transportaţi la Palatul Parlamentului, oamenii au descoperit, spre mirarea lor, că sunt îndrumaţi de organizatori spre sala de şedinţe a grupului parlamentar PSD, unde le-au fost prezentaţi candidaţii USL la alegerile parlamentare.

Jumătate de oră mai târziu, în aplauzele politicienilor prezenţi, a intrat în sala de şedinţe a grupului parlamentar PSD şi edilul, însoţit de mai mulţi candidaţi din colegiile aflate în Sectorul 3 pentru alegerile parlamentare.

"Vreau să vă prezint nişte prieteni de-ai mei pe care m-am bazat până acum şi pe care o să mă bazez în continuare. Vorbim de Eugen Nicolaescu, fostul ministru al Sănătăţii, Florin Alexe, viitor deputat, cu sprijinul dumneavoastră, domn profesor Daniel Barbu, pe care-l ştiţi, şi un mare sprijin de-al meu de la Primărie care se numeşte Raluca Ispir", a declarat Robert Negoiţă la prezentarea candidaţilor USL.

Şi liberalul Eugen Nicolaescu a luat cuvântul, promiţând să sprijine primăria sectorului 3, pentru că “cele mai importante problem să fie rezolvate”.

USL a început cu promisiuni electorale

Promisiunile electorale USL-iste n-au întârziat să apară, când Daniel Barbu, cel care candidează în colegiul, aprecizat că „dacă ne veţi vota, vom pune pe noi un soi de inscripţie invizibilă pe care scrie că aparţinem cetăţenilor sectorului trei".

În sala de şedinţe a intrat la un moment dat şi Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, un alt candidat care participă pe listele USL la alegerile parlamentare.

"Un domn alegător avea dreptate când spunea că noi, o dată la patru ani, vă căutăm. Dar să ştiţi că şi atunci când nu vă căutăm facem ceea ce am promis că facem. Dar şi noi, şi dumneavoastră am trăit şi am simţit umilinţa acestei guvernări. De aceea, vă propun acum să închidem acest subiect şi să nu mai avem de a face cu aceşti oameni care sunt interesaţi numai de ei", a precizat Andronescu.

Ciorbă USL-ista, răsplata pentru alegători

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă a plecat la şedinţa Consiliului Local, după prezentarea candidaţilor pentru alegerile din decembrie. Persoanele care au participat la şedinta grupului parlamentar PSD au fost scoşi din sală. Deşi aceştia aşteptau ca să le fie făcut turul Casei Poporului, aşa cum li s-a promis iniţial, alegătorii au fost scoşi din clădire pe aceleaşi scări pe unde au intrat.

"Nouă la telefon ne-au spus că venim la muzeu", a precizat nemulţumită o femeie, susţinută de restul votanţilor. Răbdarea votanţilor a fost răsplătită cu o masă la Rin Grand Hotel, deţinut de Robert Negoiţă. Votanţii au fost serviţi cu ciorbă, felul doi şi o prăjitură plus o carafă de vin.

Deşi, organizatorii au pregătit şi o vizită la Mănăstirea Cernica, puţini dintre alegători s-au prezentat interesaţi, mulţi dintre ei plecând acasă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor