Revelion cu calorifere aproape reci pe Valea Jiului

Pentru zeci de mii de persoane de pe Valea Jiului noaptea de Revelionul a fost una foarte rece. Şi asta nu fiindcă oamenii ar fi ales să petreacă în stradă, la temperaturile extreme ce au caracterizat noaptea de miercuri spre joi ci pentru că în casele lor, caloriferele au fost aproape reci.
Repartitor căldură pentru calorifere (Epoch Times România)
Loredana Diacu
01.01.2015

Pentru zeci de mii de persoane de pe Valea Jiului noaptea de Revelion a fost una foarte rece. Şi asta nu fiindcă oamenii ar fi ales să petreacă în stradă, la temperaturile extreme ce au caracterizat noaptea de miercuri spre joi, ci pentru că în casele lor, caloriferele au fost aproape reci.

Potrivit digi24, în Aninoasa, Lupeni, Petroşani şi Vulcan caloriferele sunt aproape reci, din cauza unei defecţiuni la unul dintre cazanele termocentralei Paroşeni.

„Nu există căldură la parametri normali. Este căldură cu 10 grade sub parametrii la care trebuia să fie furnizată. Remedierea unui cazan nu este foarte simplă. Remedierea efectivă s-a realizat în jurul orei 19:00. A trebuit ca instalaţia să fie umplută cu apă caldă, cu agentul termic primar. N-au putut să furnizeze la mai mult de 90 de grade agentul termic primar. Temperaturile erau foarte scăzute, pe urmă distanţa pe care se furnizează de la Paroşeni până la Petroşani este de 7-8 kilometri, unde la temperaturile astea, vă daţi seama că agentul termic mai scade”, a declarat la Digi24 Sorin Vasilescu, prefectul judeţului Hunedoara.

Situaţia ar urma sa fie rezolvată în după-amiaza zilei de joi, mai relatează sursa citată.

Temperaturile estimate pentru după-amiaza zilei de astăzi în Valea Jiului se situează în jurul valorii de -13 grade, cu o temperatură resimţită de -21 grade datorită vântului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor