Reuters: Cinci persoane din Coreea de Sud mor după ce primesc vaccinuri împotriva gripei sezoniere

(Captură Foto)

Cinci persoane au murit după ce au primit vaccinuri împotriva gripei în Coreea de Sud, săptămâna trecută, au afirmat autorităţile, ridicând temeri cu privire la siguranţa vaccinului, tocmai în momentul în care perioada de vaccinare împotriva gripei sezoniere este aşteptată să se suprapună peste potenţiale complicaţii generate de pandemia virusului Wuhan, arată un raport Reuters.

Autorităţile au declarat că nu există niciun motiv să creadă că decesele sunt legate de vaccin, dar o anchetă referitoare la autopsii, este în desfăşurare.

„Este greu să dai o cauză precisă”, a declarat miercuri ministrul adjunct al Sănătăţii, Kim Gang-lip, cu privire la decese, care includ un băiat de 17 ani şi un bărbat de 70 de ani.

Deoarece decesele au survenit la doar câteva săptămâni după lansarea programului naţional de vaccinare a gripei, incidentele au determinat suspendarea acestuia pentru temeri de siguranţă.

Oficialii au anunţat luna trecută că vor achiziţiona cu 20% mai multe vaccinuri antigripale pentru iarnă decât în anul preceden, pentru a inocula 30 de milioane de oameni în încercarea de a preveni supraîncărcarea sistemului de sănătate de către pacienţii cu gripă şi expunere la COVID-19.

Cu toate acestea, declanşarea unui program gratuit pentru aproximativ 19 milioane de persoane eligibile a fost suspendat timp de trei săptămâni după ce s-a descoperit că aproximativ 5 milioane de doze, care trebuie menţinute congelate, fuseseră expuse la temperatura camerei în timp ce erau transportate de la o unitate medicală.

Creşterea încrederii publicului în vaccinuri a devenit o provocare globală majoră în acest an, întrucât unele ţări se grăbesc să aprobe vaccinurile experimentale împotriva COVID-19, provocată de virusul Wuhan, înainte de finalizarea studiilor complete de siguranţă şi eficacitate.

Vaccinurile împotriva gripei din Coreea de Sud sunt furnizate de diferiţi producători de medicamente, inclusiv LG Chem Ltd şi Boryung Biopharma Co. Ltd., o unitate a Boryung Pharm Co. Ltd. Un oficial al companiei Boryung a declarat pentru Reuters că firma este la curent cu decesele raportate, dar nu a făcut niciun comentariu imediat.

Un tânăr de 17 ani care a murit cu o săptămână în urmă a fost primul deces observat de oficiali care a survenit după vaccinare. Băiatul a murit la două zile după ce a primit vaccinul antigripal în oraşul Incheon.

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, care avea Parkinson şi aritmie, a fost cel mai recent caz. El a murit miercuri la Daegu, la o zi după ce a primit vaccinul antigripal. Oficialii din Daegu au declarat că bărbatul se vaccina din 2015 fără să aibă reacţii adverse anterioare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe