Reţea internaţională de trafic de droguri şi spălare de bani, vizată de percheziţii. Tentaculele ajung şi în România

(Facebook)

Poliţia Română, prin Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog, a desfăşurat, marţi, în comun cu autorităţi din Olanda, Polonia şi Germania, mai multe percheziţii concomitente, în locaţii din România, Olanda şi Polonia, pentru probarea activităţii infracţionale a unei grupări importante implicate în spălare de bani şi trafic internaţional de droguri.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în Olanda au fost arestate două persoane, sub acuzaţiile de trafic de droguri, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi spălare de bani.

Membrii grupării infracţionale sunt cetăţeni de sorginte turcă, olandeză, română şi poloneză, fiind rezidenţi ai ţărilor europene în care au fost desfăşurate investigaţiile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul EUROPOL, care a facilitat mijloacele necesare logistice şi operaţionale pentru desfăşurarea operaţiunii.

Acţiunea reprezintă o modalitate de acţiune des utilizată de autorităţile de aplicare a legii şi de către specialiştii din cadrul Poliţiei Române, pentru a combate criminalitatea organizată transnaţională, pentru asigurarea unui climat de securitate european, se arată în comunicat.

La activităţile din România, unde au fost efectuate două percheziţii, au participat şi patru investigatori din Germania (BKA) şi Olanda (Poliţia Naţională), care au solicitat participarea la activităţile specifice prin ordin european de anchetă.

Din cadrul Poliţiei Române, la activităţi au participat poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Oradea.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Activităţile solicitate prin ordin european de anchetă sunt coordonate judiciar de către procurorii din cadrul Serviciului de Cooperare Reprezentare şi Asistenţă Judiciară Internaţională - D.I.I.C.O.T.