Republicanii încep să-l critice pe şeful CDC-ului american pentru implicarea în programele Institutului de Virologie din Wuhan

Dr. Anthony Fauci directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA
Dr. Anthony Fauci directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA (Alex Wong/Getty Images)

Tot mai multe voci republicane încep să-l critice pe dr. Anthony Fauci, care conduce acţiunile împotriva pandemiei virusului Wuhan în SUA, pentru implicarea sa în studii care încercau să facă coronavirusurile de liliac transmisibile la om.

Fauci a fost făcut responsabil într-o emisiune a moderatorului Carlson Tucker pe canalul Fox de televiziune şi, în mod independent, a fost atacat frontal de un fost consilier al preşedintelui Donald Trump.

Citiți și Daily Mail: China se pregăteşte de şase ani pentru un nou război mondial cu arme biologice

Peter Navarro, fost consilier pentru Comerţ în administraţia Donald Trump, a susţinut recent într-un interviu acordat lui Steve Bannon, fost strateg al campaniei electorale din 2016 pentru Donald Trump, că Fauci ar fi „ucis” milioane de americani".

"Dintr-un motiv care îmi scapă, Fauci a ţinut morţiş să militarizeze virusul şi el este părintele acestuia. El a ucis milioane de americani dacă acest virus a venit din laborator. Acum este cert 99,999 la sută că aşa a fost", a declarat Navarro.

Citiți și O nouă carte confirmă că SUA finanţa cercetări pe coronavirusuri în Institutul de Virologie Wuhan

Navarro s-a referit la un fapt cunoscut - dar extrem de puţin mediatizat de presa mainstream - şi anume că la Institutul de Virologie din Wuhan se desfăşurau programe de cercetare care urmăreau îmbunătăţirea letalităţii coronavirusurilor de liliac. Programele chineze beneficiau de finanţare din partea SUA - acordată de Anthony Fauci la vremea respectivă - în ciuda unui moratoriu impus de americani asupra acestor cercetări, din cauza temerilor legate de pericolul prezentat pentru omenire.

Citiți și "Moartea este motorul care duce istoria înainte". Teorii fasciste ale Partidului Comunist Chinez

Finanţarea programelor de la Institutul de Virologie din Wuhan a fost făcută printr-o organizaţie numită EcoHealth Alliance, condusă de Peter Daszak. În mod bizar, acesta a fost reprezentantul din partea SUA în echipa de medici OMS care s-a deplasat în China pentru a studia originea virusului Wuhan.

Daszak este un adept al teoriei că virusul Wuhan provine de la animale, în ciuda lipsei oricărei tulpini care să ateste modul în care agentul patogen a sărit bariera speciilor.

Citiți și Teoria că virusul Wuhan a fost scurs dintr-un laborator capătă tracţiune - consilier american de securitate naţională

Peter Daszak a fost confruntat într-o emisiune 60 minutes pentru modul superficial în care a condus "ancheta" OMS privitoare la originea virusului Wuhan în cadrul vizitei sale în China.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe