Repatrierea aurului. Isărescu: Rezerva e rezervă, nu investiţie. NU jucăm la păcănele aurul României

Mugur Isărescu (BNR),
Mugur Isărescu (BNR), (Florin Chirilă/Epoch Times)

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a anunţat marţi, într-un briefing de presă, că va trimite Parlamentului poziţia BNR referitoare la repatrierea aurului doar după o şedinţă cu Consiliul de Administraţie, informează Hotnews.

Întrebat despre corelaţia dintre ROBOR şi noua referinţă prevăzută în OUG 114/2018, Mugur Isărescu a afirmat că noile dobânzi s-ar putea situa în jurul facilităţii de creditare (3.5%), şi a recomandat băncilor să mărească recompensarea depozitelor.

În ceea ce priveşte repatrierea aurului, guvernatorul BNR a precizat că, odată finalizată legea, BNR va da un aviz făcut „cu profesionalism şi cu angajamentul nostru de a păstra credibilitatea României”.

„Din punctul meu de vedere nu e nevoie de o lege în acest sens, a mai adăugat Isărescu. Vom încerca să explicăm mai bine ce înseamnă rezerva pentru că s-au vehiculat multe discuţii pe lângă subiect. Rezerva e rezervă, nu e investiţie. Rezervele îţi reduc costurile de finanţare şi îţi aduc mai multe avantaje decât repatrierea ei. Am fi obţinut câştiguri dacă făceam operaţiuni speculative. Dar noi NU facem asemenea operaţiuni cu rezerva ţării. Am mai spus-o, NU jucăm la păcănele aurul României!”, a punctat guvernatorul Băncii Naţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne