Relu Fenechiu: ar fi putut prelua conducerea unui minister de cinci ori

Relu Fenechiu, PNL (Epoch Times România)
Epoch Times România
11.07.2013

Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, a declarat miercuri seara, într-o emisiune la România TV, că ar fi fost posibil de mai multe ori să preia conducerea unui minister, dar nu a făcut acest lucru datorită dosarului de la DNA, ca să nu strice imaginea guvernelor respective.

Relu Fenechiu a declarat că va demisiona din Guvern dacă va fi condamnat în prima instanţă în dosarul "Transformatorul". Pe de altă parte, Fenechiu consideră că dosarul său a fost tergiversat foarte mult, cariera politică fiind afectată din această cauză. De cinci ori ar fi fost posibil să ocupe un post de ministru, ultima dată în primul guvern al lui Victor Ponta.

"De fiecare dată am zis că este mai bine să stau deoparte. Apoi mi-am zis că nu e bine să mai stau deoparte doar pentru că procurorii ţin un dosar şi îl scot doar când le convine", a declarat Fenechiu, arătând că i se impută lucruri care s-au petrecut în perioada 2002-2004, iar dosarul a fost făcut încă din 2006.

Relu Fenechiu l-a acuzat pe preşedintele Băsescu pentru instrumentarea dosarului său. "Traian Băsescu mi-a făcut enorm de mult rău în viaţă (...) Sută la sută de la Băsescu mi se trage", a spus Fenechiu.

Ministrul transporturilor a afirmat că fost susţinut de preşedintelui PNL Crin Antonescu pentru a ocupa acest post la Ministerul Transporturilor. "Crin Antonescu a trecut peste toate prejudiciile, pentru că au fost şi prejudicii de imagine. Rămâne de văzut dacă am adus şi beneficii (...) Să ştiţi că Crin Antonescu s-a bătut foarte mult ca eu să fiu ministru în acest cabinet. Victor Ponta nu m-a dorit", a afirmat Fenechiu, adăugând însă că are o relaţie de colaborare foarte bună cu premierul.

Pe de altă parte, acesta susţine că dosarul instrumentat de către procurori nu l-a împiedicat să-şi exercite mandatul de ministru, amintind de întâlnirile pe care le-a avut cu demnitari străini în legătură cu semnarea unor documente. "Când m-am dus la comisarul Johannes Hahn, nu m-a ţinut la uşă", a subliniat Relu Fenechiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor