"Reîncarnarea vechiului STASI" deschide un centru de spionaj în colaborare cu NSA

Protestatari ţin pancarde care îl înfăţişează pe Barack Obama cu căşti, purtând textul „Stasi 2.0” făcând aluzie la practicile de spionaj şi monitorizare ale fostei poliţii secrete est germane „Stasi”, 18 iunie 2013, la Berlin, unde Obama este aşteptat în vizită.
Protestatari ţin pancarde care îl înfăţişează pe Barack Obama cu căşti, purtând textul „Stasi 2.0” făcând aluzie la practicile de spionaj şi monitorizare ale fostei poliţii secrete est germane „Stasi”, 18 iunie 2013, la Berlin, unde Obama este aşteptat în vizită. (JOHANNES EISELE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
20.07.2013

Agenţia Naţională de Securitate a SUA (NSA) şi Serviciul german de Informaţii (BND) au convenit să construiască în Germania un centru special pentru interceptarea convorbirilor telefonice şi de colectare a datelor electronice, a declarat miercuri şeful BND, Gerhard Schindler, citat de postul de televiziune rus Vesti-24.

Noul centru de interceptări va fi situat în Wiesbaden, la sediul Comandamentului european al Forţelor Terestre ale Statelor Unite din Europa.

Anunţul şeful BND a fost făcut public miercuri în cadrul unei şedinţe a Bundestag-ului pentru afaceri interne.

Nu au trecut decât câteva zile de când Cancelarul Germaniei, Angela Merkel a fost acuzată public că a eşuat în îndeplinirea jurământului de a proteja ţara de intruziunile serviciilor secrete americane. Angela Merkel dădea asigurări, acum o săptămână, că Washingtonul i-a garantat ministrului de interne că nu exista un spionaj industrial vizând companii germane.

Datele de supraveghere electronică desfăşurată de NSA au fost folosite pentru prevenirea a şapte acte teroriste pe teritoriul ţării, susţinea şi şeful Oficiului Federal pentru Protecţia Constituţiei, Hans-Georg Maaßen, concomitent cu o creştere exponenţială a îngrijorării nemţilor legate de spionajul american pe teritoriul ţării lor. Presa a făcut public faptul că există rapoarte conform cărora până şi telefonul Angelei Merkel ar fi supravegheat.

Şi atunci, care este interesul de a construi un atare centru pe teren german?

NSA are parteneriate cu servicile secrete din alte ţări, iar BND este unul dintre partenerii săi declara Snowden pentru Der Spiegel. Indignarea autorităţilor germane la adresa spionajului american a fost un trucată, praf de aruncat în ochi, ambele ţări lucrează mână în mână în ceea ce priveşte interceptarea convorbirilor telefonice şi a datelor de pe internet, iar acest parteneriat durează de multă vreme, nu de ieri de azi.

Metodele moderne operează în moduri de neconceput acum câţiva ani. Virtual, oricine poate fi monitorizat oriunde şi oricând. Serviciile secrete pot cunoaşte aproape orice despre orice persoană pe care a luat-o în vizor. Nimic nu este suficient de secret ca să nu poată fi supravegheat. Nu există nici un mod de a te ascunde de Big Brother. Nu există nici un loc unde să poţi fugi. Nu doar BND este implicat, ci şi serviciile secrete ale Marii Britanii.

BND este noua reîncarnare a vechiului STASI, afirmă jurnalistul Stephen Lendman analizând pactul germano-american.

STASI era poliţia secretă din Germania de Est, unul dintre aparatele cele mai represive de stat pe care Europa le-a cunoscut în ultimul veac, având rolul de a îi oprima pe cei ce se opuneau puterii staliniste.

În 1989, momentul prăbuşirii zidului de la Berlin, STASI avea peste 90.000 de angajaţi full-time şi o reţea de 300.000 de informatori plătiţi să îi spioneze pe germani. STASI s-a infiltrat şi în NATO, operaţiunile fiind dirijate, vreme de 34 de ani, de legendarul spion Markus (Mischa) Wolf.

Wolf a fost educat la Academia Cominternului din Moscova. După încheierea celui de al doilea război mondial, s-a întors în Germania. Făcea parte dintr-o delegaţie a Rusiei comuniste la Berlin. Demonstrând certe calităţi de lider a avansat cu repeziciune în grad. Staliniştii au căpătat încredere în el. În 1953, Wolf era unul dintre cadrele de încredere ale comuniştilor care se ocupau de spionajul extern.

Dacă e să îl credem pe Snowden, guvernele marilor puteri ale lumii şi-au dat mâna într-o vastă conspiraţie a spionajului fără frontiere căreia oricine îi poate cădea victimă, oriunde şi oricând. Înţelegerea între americani şi nemţi este doar unul dintre jaloanele noii ere a unui Big Brother mondial.

NSA colaborează strâns cu serviciile secrete nemţeşti

Pe 7 iulie, Der Spiegel titra "Snowden afirmă: Legăturile cu NSA pun serviciile secrete germane la colţ.

NSA şi BND sunt mână în mână, declara Snowden, însă se acţionează în aşa fel încât liderii politici să nu fie expuşi. Se iau toate precauţiile pentru ca oamenii să nu afle cât de departe merg serviciile secrete în violarea intimităţii cetăţeanului la nivel global.

Cooperarea BND - NSA este mult mai extinsă decât a fost vreodată în trecut. Potrivit Der Spiegel, NSA furnizează "instrumentele de analiză" pentru ca "BND să poată monitoriza fluxurile de date ale altor ţări care traversează Germania".

Parte din "eforturile" BND se concentrează pe "ruta Orientul Mijlociu, prin care călătoresc transmisiunile de date din regiunile de criză."

Der Spiegel dezvăluia că "BND extrage date din cinci reţele diferite, care sunt apoi analizate la sediul Serviciului de Informaţii Externe din Pullach lângă München".

Operaţiunile, afirma Snowden, sunt coordonate de şeful BND, Gerhard Schindler.

Au trecut 10 zile de la dezvăluirile din Der Spiegel şi iată că Gerhard Schindler a confirmat miercuri oficial construcţia noului centru special pentru interceptarea convorbirilor telefonice şi de colectare a datelor electronice din Wiesbaden.

Operaţiunile care se pun la cale ar face vechiul STASI de râs. Spionarea cetăţenilor va cunoaşte o amploarea fără precedent, căci tehnologia o permite acum. Spionajul pe care îl practica pe vremuri STASI, pare, prin puterea comparaţiei, infantil în comparaţie cu ce se întâmplă acum.

Şi, dacă e să îl credem pe Snowden, guvernele marilor puteri ale lumii şi-au dat mâna într-o vastă conspiraţie a spionajului fără frontiere căreia oricine îi poate cădea victimă, oriunde şi oricând. Înţelegerea între americani şi nemţi este doar unul dintre jaloanele noii ere a unui Big Brother mondial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor