Regina Elisabeta marchează 60 de ani pe tron

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. (Chris Jackson / Getty Images)

La şaizeci de ani după ce a urcat pe tron, într-o Mare Britanie austeră care se confrunta în continuare cu raţionalizarea postbelică, Regina Elisabeta a marcat luni un punct de reper printr-un nou website care arată cât de mult s-a schimbat lumea în timpul domniei sale.

Prinţesa de 25 de ani se afla într-o vizită în Kenya când a devenit regină pe 6 februarie 1952, după moartea tatălui ei, regele George VI. Ea a zburat imediat în Marea Britanie, unde a fost întâmpinat de prim-ministrul de atunci, Winston Churchill.

De-a lungul anilor, comportamentul modest şi devotamentul său ca monarh au făcut-o să fie iubită de majoritatea britanicilor.

În stilul său tipic reţinut, regina în vârstă de 85 de ani şi-a petrecut ziua de luni îndeplinind sarcini de rutină, cum ar fi o vizită la o şcoală din oraşul King's Lynn, în estul Angliei. Vizita l-a inspirat pe un fan să scrie pe Twitter că oraşul ar trebui redenumit "Queen's Lynn" cu această ocazie.

Patru zile de celebrări generoase ale celor 60 de ani pe tron, cunoscute sub numele de jubileul diamant, sunt programate pentru iunie, când vremea va fi mai caldă. Acestea vor include un concurs de 1.000 de nave pe râul Tamisa şi un concert la Palatul Buckingham.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe