"Regele Asfaltului", dus la audieri la DNA. A fost aşteptat la aeroport de procurori [surse]

Nelu Iordache
Nelu Iordache (realitatea.net)

Afaceristul Nelu Iordache, supranumit "regele asfaltului", a fost ridicat de anchetatori, miercuri, şi dus la audieri la DNA, într-un nou dosar de corupţie, relatează Hotnews.ro, citând surse judiciare. Iordache, vizat de mai multe dosare instrumentate de DNA, a fost condamnat, în martie, în primă instanţă, la 12 ani şi jumătate de închisoare.

Conform G4Media, procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile din noul dosar şi au început audierea acestuia.

Nelu Iordache tocmai ajunsese în România, pe Aeroportul Otopeni, unde a fost aşteptat de procurori. La ultimul termen din alt proces de corupţie, avocatul a spus în sală că acesta e plecat în Italia.

În 18 martie, Nelu Iordache a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 12 ani şi jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea unei firme (fosta companie de transport aerian Blue Air) achiziţii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu două milioane euro. Decizia nu este definitivă.
Nelu Iordache a primit 11 ani pentru evaziune fiscală şi 2 ani şi 6 luni pentru delapidare, pedepse contopite cu o condamnare de 2 ani şi 6 luni cu suspendare primită într-un alt dosar, el având de executat în final 12 ani şi 6 luni.