Refugiat sirian ucide cu o macetă o femeie însărcinată în Germania

Continuând ceea ce pare să fie deja o tendinţă în formare, un alt refugiat, de această dată sirian, a comis un atac individual, ucigând o femeie însărcinată cu o macetă într-un oraş din Germania.
Un ofiţer de poliţie stă în faţa unui restaurant din oraşul german Reutlingen, 24 iulie 2016, unde un refugiat sirian a ucis o femeie şi a rănit alte două persoane cu o macetă.
Un ofiţer de poliţie stă în faţa unui restaurant din oraşul german Reutlingen, 24 iulie 2016, unde un refugiat sirian a ucis o femeie şi a rănit alte două persoane cu o macetă. (Getty Images)

Un refugiat sirian în vârstă de 21 de ani a fost arestat duminică în Germania după ce a ucis cu o macetă o femeie însărcinată, fiind cel de-al patrulea atac violent asupra civililor în vestul Europei în doar 10 zile. Poliţia susţine că atacul nu pare să aibă legătură cu terorismul.

Incidentul ar putea creşte şi mai multe presiunea pe umerii cancelarului german Angela Merkel şi a politicii sale de tipul uşilor deschise pentru refugiaţi, pe baza căreia peste un milion de migranţi au pătruns în Germania în ultimul an, majoritatea fugind din Afganistan, Siria şi Irak.

Poliţia germană a declarat că l-au arestat pe solicitantul de azil sirian înarmat cu o macetă după ce acesta a ucis o femeie însărcinată şi a rănit alte două persoane în faţa unui restaurant din oraşul sud-vestic german Reutlingen, lângă Stuttgart.

Sirianul a mai fost implicat în incidente în care au fost rănite persoane şi aparent a acţionat de unul singur, conform unui purtător de cuvânt al poliţiei.

“Ţinând cont de dovezile curente, nu există nicio indicaţie că a fost un atac terorist”, a declarat poliţia locală.

“Atacatorul şi-a ieşit complet din minţi. El chiar a fugit cu maceta după un autovehicul al poliţiei”, a declarat ziarul german Bild, citând un martor. La scurt timp după aceea, un automobilist l-a doborât atacator, care a fost luat în custodia poliţiei, a mai adăugat martorul pentru Bild.

Nici atacul de duminică cu maceta şi nici atacul cu un pistol semiautomat Glock comis vineri în München de un refugiat iranian în vârstă de 18 ani nu au indicat o conexiune cu terorismul, a mai susţinut poliţia germană.

Totuşi, canalul militant islamist Telegram, a folosit momentul pentru a face apel pentru mai multe atacuri individuale.

Grupul jihadist Statul Islamic şi-ar fi asumat răspunderea pentru un atac cu toporul comis în 18 iulie în apropiere de Nuremberg, în sudul Germaniei; de un refugiat în vârstă de 17 ani şi pentru un atac comis în 14 iulie de către un bărbat tunisian care a intrat cu un camion de capacitate mare într-o mulţime de oameni ce sărbătoreau Ziua Naţională a Franţei în oraşul Nisa, ucigând 84 de persoane şi rănind multe altele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe