Referendumul pentru Unirea Basarabiei cu România, pe agenda oficialităţilor de la Chişinău?

Prezent la Forumul Public convocat de conducerea Moldovei, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a ridicat subiectul consultării populaţiei pe tema Unirii cu România.
Andrian Candu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova
Andrian Candu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova (wikimedia.org / Andrian_Candu)

Unirea Moldovei cu România a fost una dintre ideile dezbătute la Forumul Public convocat miercuri de conducerea Republicii Moldova cu reprezentanţi ai societăţii civile, pe fundalul protestelor antiguvernamentale care riscă să destabilizeze situaţia politică din ţară.

Potrivit infoprut.ro, cu ocazia întrevederilor de joi, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a declarat că anumite subiecte de interes larg, precum modalitatea alegerii preşedintelui, neutralitatea şi cauza Unirii cu România, ar trebui ridicate în cadrul unor referendumuri.

"Poate e cazul să nu ne mai ascundem şi să punem o dată pe masă şi poporul să decidă dacă e cazul să vorbim de Unire sau nu, cu toate angajamentele şi să ne asumăm rezultatul care o să fie”, a declarat speakerul Parlamentului, citat de Deschide.md.

Unirea cu România este una dintre soluţiile propuse de invitaţii la Forumul Public de miercuri, dialog social convocat de conducerea Republicii Moldova.

La rândul său, primarul oraşului Cimişlia, democrat-liberalul Gheorghe Răilean, le-a cerut membrilor Platformei DA, prezenţi la Forum, să clarifice poziţia lor faţă de Reunificare. Răilean a spus că cea mai rapidă cale de integrare europeană este Unirea cu România. ,,Putem să o luăm pe calea lungă, să întreprindem reforme riscante, sau să o luăm pe drumul scurt…”, a punctat primarul.

Potrivit infoprut.ro, reprezentanţii DA au plecat din sală, lăsând întreabarea fără răspuns.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe