Rednic a plecat - Şi cu Petrolul, zece!

(DANIEL SANNUM LAUTEN / AFP / GettyImages)
Bogdan Costea
27.10.2012

Petrolul Ploieşti a devenit al 10-lea club din Liga I la fotbal care şi-a schimbat antrenorul în acest sezon. De această dată, Mircea Rednic nu a fost demis, ci a demisionat, el dorind să preia conducerea tehnică a unei formaţii din Belgia.

Antrenorul Mircea Rednic va semna cu echipa belgiană Standard Liege, a confirmat finanţatorul Petrolului Ploieşti, Florian Walter. "Este adevărat că va pleca, m-a anunţat de câteva zile, astăzi a spus Standard că poate semna mâine cu ei. Din păcate ne lasă acum, dar pentru el este un lucru bun să ajungă la Standard să antreneze. Nu pot spune că ne face plăcere că pleacă, dar nu merge la o echipă mică. Visul lui a fost să antreneze Standard. Am muncit bine cu el, şi-a făcut datoria la Petrolul. Puteam să lucrez mult timp cu el", a declarat Walter.

Rednic a jucat la echipa belgiană între 1991-1996 (câştigând o Cupă şi terminând de două ori pe locul secund) şi a mai fost în negocieri cu Standard în trecut.

La Petrolul, Rednic a venit la începutul acestui sezon şi a avut ca obiectiv calificarea echipei într-o cupă europeană. El a lăsat echipa pe locul cinci după 13 etape cu 22 de puncte. În ultimul meci, Petrolul a învins cu 1-0, în deplasare, pe FC Braşov.

Până acum şi-au schimbat antrenorii cluburile Astra Giurgiu, FC Vaslui, Petrolul Ploieşti, FC Braşov, Rapid Bucureşti, CFR Cluj, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, CSMS Iaşi şi CS Turnu Severin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor