Războiul dintre palate. Dăncilă, săgeţi spre Iohannis: Să nu se mai ambiţioneze să refuze miniştrii fără temei

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Intrată în campanie pentru Cotroceni şi cu poziţia Guvernului mult şubrezită după ieşirea ALDE din coaliţie, premierul Dăncilă lansează un atac, pe Facebook, la adresa preşedintelui Iohannis, acuzându-l practic pe acesta de tergiversarea răspunsului privind propunerile de miniştri.

În postarea sa, Dăncilă ţine să opineze "că un adevărat şef de stat nu îşi exercită niciodată puterea în moduri distructive şi contraproductive pentru ţara lui."

"Aştept din partea preşedintelui Iohannis un răspuns privind propunerile de miniştri interimari pentru Energie, Mediu şi relaţia cu Parlamentul. Au trecut deja câteva zile. Încă mai sper ca domnul Iohannis să dezvolte capacitatea de a înţelege că blocarea Executivului nu ajută guvernarea şi stabilitatea ţării. Aşa cum încă mai sper să realizeze că vendetele cu care ne-a obişnuit fac rău în primul rând oamenilor, şi nu adversarilor dumnealui politici.

România are nevoie de un guvern funcţional. Fac aşadar un apel către domnul Iohannis să nu se mai ambiţioneze să refuze miniştrii fără temei, pentru că un adevărat şef de stat nu îşi exercită niciodată puterea în moduri distructive şi contraproductive pentru ţara lui", scrie pe Facebook Dăncilă.

Reamintim că preşedintele Iohannis a semnat decretele de revocarea din funcţie a miniştrilor demisionari de la ALDE, dar nu a făcut acelaşi lucru şi cu propunerile de miniştri interimari.