Războiul din Ucraina. Un elicopter şi cinci avioane militare ruseşti, doborâte în Donbas de armata ucraineană

Avioane de luptă ruseşti Su-33. (Captură Foto)
D.B.
24.02.2022

Ucraina a anunţat că armata sa a doborât, joi dimineaţa, un elicopter şi cinci avioane militare ruse, informează Ziare.com. Evenimentul a avut loc în estul ţării.

"Cinci avioane şi un elicopter ale agresorului au fost doborâte", se arată într-un comunicat de presă emis de Statul Major al armatei ucrainene.

Ruşii susţin, la rândul lor, într-un comunicat emis de Ministerul rus al Apărării preluat de EFE, că forţele armate ruse ar fi neutralizat apărarea aeriană a Ucrainei şi ar fi distrus infrastructura bazelor aeriene ucrainene, în cadrul operaţiunii militare lansate de Moscova.

Ministerul rus susţine că Moscova foloseşte împotriva Ucrainei arme de înaltă precizie, că nu ar exista lovituri de rachete, aviaţie sau artilerie asupra oraşelor Ucrainei şi dă asigurări că populaţia civilă nu ar fi în pericol.

Context

Reamintim că, joi dimineaţa, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat declanşarea unei operaţiuni militare în Ucraina.

Exploziile care au putut fi auzite la scurt timp în Kiev, Mariupol, Harkov şi în alte părţi ale ţării, indicând un atac pe mai multe fronturi din partea forţelor ruse au stârnit indignare în capitalele occidentale, Joe Biden avertizând despre o „pierdere catastrofală de vieţi omeneşti”.

„Am luat decizia unei operaţiuni militare”, a spus Putin într-un anunţ surpriză la televiziune.

El a cerut, de asemenea, soldaţilor ucraineni să depună armele, susţinând că doreşte o „demilitarizare” a fostului stat sovietic, dar nu ocuparea acestuia. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor