Rateu magistral al autorităţilor: Au anunţat o oră greşită de închidere a restaurantelor în Bucureşti. S-au prins după câteva zile

Traian Berbeceanu
Traian Berbeceanu (Epoch Times România)

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, şi-a cerut scuze în mod public, marţi, pentru o eroare “materială” privind intervalul orar în care este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor din Bucureşti. Mai exact, săptămâna trecută autorităţile au anunţat că restaurantele şi cafenelele pot fi deschise până la ora 21:00, în loc de ora 23:00.

“Instituţia Prefectului - Municipiul Bucureşti informează că, în cuprinsul Hotărârii nr.2 din 22.01.2021 adoptată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, s-a constatat o eroare materială în ceea ce priveşte intervalul orar în care este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor, fiind înscris, în mod eronat, intervalul 06.00-21.00.

În Anexa nr.3 a H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este prevăzut orarul 06.00- 23.00, ca interval în care este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor”, se menţionează într-un comunicat al instituţiei.

Redeschiderea restaurantelor şi barurilor la interior, precum şi a cinematografelor, teatrelor şi sălilor de jocuri de noroc, în limita a 30% din locuri, a fost decisă după ce Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a constatat, săptămâna trecută, în cadrul unei şedinţe extraordinare, că, în intervalul de timp 20.01.2021 - 22.01.2021, incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din municipiul Bucureşti a fost mai mică de 3/1.000 de locuitori.

De asemenea, în timpul aceleiaşi şedinţe extraordinare, s-au luat în discuţie obligativitatea respectării prevederilor H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit Anexei nr.3 a aceluiaşi act normativ.

“În cadrul dezbaterilor, membrii Comitetului şi-au exprimat punctele de vedere cu privire la oportunitatea adoptării măsurilor prevăzute în Anexa nr.3, astfel cum au fost formulate de legiuitor. Nu au existat discuţii referitoare la modificarea intervalului orar în care se vor aplica aceste măsuri, altfel decât au fost prevăzute în hotărârea de guvern incidentă. Astfel, potrivit reglementărilor prevăzute de Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, a fost întocmită Erata la Hotărârea nr.2 din 22.01.2021 a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, care va fi adusă la cunoştinţa publicului”, se mai arată în comunicat.