Rata internaţională de aprobare a lui Obama a scăzut semnificativ în ultimii patru ani

Barack Obama. (SAUL LOEB / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
13.06.2012

Rata internaţională de aprobare a politicii externe desfăşurate de preşedintele american Barack Obama a scăzut semnificativ în cursul mandatului său la Casa Albă, arată un sondaj realizat de Pew Research în 21 de ţări.

Cea mai mare scădere a fost înregistrată în China, de la 57% la 27%, arată studiul. Pe lângă China, scăderi importante s-au mai înregistrat în Japonia şi China.

Majoritatea repondenţilor din toate ţările incluse în studiu se opun raidurilor cu drone.

În pofida acestor cifre, încrederea în Obama rămâne mare în rândul aliaţilor americani, în special din Europa.

În cele cinci ţări europene luate în calcul şi în 2009 şi în 2012, rata de aprobare a lui Obama a scăzut de la 78% la 63%.

În cinci ţări musulmane, s-a redus de la 34% la 15%. Iar în Rusia, de la 40% la 22%.

"Cred că dezamăgirea reală poate fi constată când te gândeşti la politici specifice", a explicat Richard Wike, director asociat al Pew Global Attitudes Project.

El a adăugat că studiul arată diferenţe mari între nivelul aşteptărilor şi acţiunile lui Obama în privinţa schimbării climatice şi în privinţa conflictului israeliano-palestinian.

Deşi ratingul lui Obama este ceva mai mare decât cel al lui George W. Bush la finalul celui de al doilea mandat la preşedinţie, rate de aprobare a politicii lor este la acelaşi nivel în Pakistan, de exemplu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor