Rasmussen spune că porţile NATO rămân deschise pentru ţările din Europa care vor să adere

Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO (THIERRY CHARLIER/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
26.03.2012

Secretarul general Anders Fogh Rasmussen a declarat luni într-o teleconferinţă că porţile NATO rămân deschise pentru ţările din Europa care vor să facă parte din Alianţă.

"Uşile NATO rămân deschise pentru ţările europene care vor să devine membre, dacă aceste ţări respectă criteriile cerute. Fiecare stat suveran are dreptul să decidă să adere la NATO. Este un drept fundamental al tuturor ţărilor suverane să decidă la ce alianţă vor să adere", a spus el pentru RIA Novosti.

Evocând perspectivele Georgiei de a adera, secretarul general al NATO a precizat că, "pentru moment, această ţară nu a îndeplinit încă toate condiţiile necesare".

"Indiferent ce se va întâmpla, Georgia avansează în această direcţie, iar acest progres se reflectă în lucrul comun al comisiei NATO-Georgia. Ar fi, în prezent, prematur să cităm un calendar privind aderarea viitoare a Georgiei la Alianţă", a adăugat el.

În cursul unei reuniuni a comisiei NATO-Georgia, ce a avut loc în martie, la Bruxelles, Tbilissi şi Alianţa au semnat un acord de aprofundare a relaţiilor.

Potrivit postului georgian de televiziune RUstavi-2, documentul prevede o cooperare în faţa noilor provocări şi ameninţări. Este vorba în primul rând de securitate informatică şi de apărare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor