Rareş Bogdan: Ne dorim să nu mai renunţăm la Ministerul Fondurilor Europene şi Transporturi. USR-PLUS să ia Cultura

Rares Bogdan
Rares Bogdan (Epoch Times România)

În cazul unor renegocieri cu USR PLUS, liberalii nu vor mai renunţa la Ministerul Fondurilor Europene şi la Ministerul Transporturilor, a declarat europarlamentarul Rareş Bogdan.

Întrebat la TVR1 cum se va face renegocierea portofoliilor în cazul în care USR PLUS ar reveni asupra deciziei de a nu mai continua cu Florin Cîţu premier, fostul realizator TV a răspuns:

„Ne dorim să nu mai renunţăm la Ministerul Fondurilor Europene. Asta e propunerea mea, nu a fost o discuţie în cadrul conducerii. În momentul ăsta, ştiind ce bani sunt la Bruxelles, premierul trebuie să aibă garanţia că Ministerul Fondurilor Europene şi banii care vin, pe PNRR care se semnează în 10 zile, pe exerciţiul multianual normal, pe banii rămaşi, pe toate exerciţiile financiare, pentru că sunt bani foarte mulţi… Fondurile europene sub directa supraveghere a premierului”, a declarat Rareş Bogdan, citat de G4Media.

Întrebat care este poziţia sa referitoare la Ministerul Transporturilor, europarlamentarul a menţionat că acesta este vital pentru PNL şi a susţinut că banii atraşi la respectivul minister sunt din mandatul lui Lucian Bode.

„Trebuie să înţelegeţi că 3 miliarde din banii atraşi sunt pe toate cererile depuse de ministrul Bode şi secretarii de stat din mandatul domnului Bode, iar 95% din şantiere, pe care le-a continuat şi foarte bine că le-a continuat Cătălin Drulă, sunt cele începute sau continuate de ministrul Bode. Eu cred că Ministerul Transporturilor e vital să fie, aşa cum era normal, să fie… (la PNL n.red.). Eu nu înţeleg nici azi de ce am pierdut Ministerul Transporturilor”, a declarat Rareş Bogdan, care a adăugat că „ceea ce am pierdut în decembrie printr-o negociere proastă trebuie să recuperăm”.

Întrebat în aceste condiţii „ce le rămâne celor de la USR PLUS, Cultura?”, liberalul n-a găsit această idee rea, dimpotrivă:

„Eu zic că într-o ţară unde nevoia de a citi e imensă, Cultura e o chestiune importantă, mai ales că au susţinere publică importantă din zona culturală”.

Reamintim că Rareş Bogdan nu e singurul care ar vrea ca, dacă USR-PLUS revine la guvernare, să i se mai ia nişte ministere. Recent, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău – unul dintre susţinătorii premierului Florin Cîţu -, afirma că liderii USR PLUS trebuie să-şi asume eroarea de a fi ieşit în pripă de la guvernare şi că la o eventuală negociere pentru refacerea coaliţiei, liberalii din echipa sa „vor relua discuţiile de la zero în privinţa configurării noului guvern”.

"Odată cu noile negocieri care poate vor avea loc după congrese, USR PLUS să ştie că vom începe discuţiile de la zero în ceea ce priveşte configuraţia guvernamentală, vom rediscuta anumite ministere pe care dânşii le vor avea şi multe altele, inclusiv anumite lucruri care să ne asigure că nu se mai întâmplă astfel de crize", declara Sighiartău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne