Raport: Dovezi că soţia lui Bo Xilai a făcut trafic cu corpuri umane

Asasinarea unui om de afaceri englez, de către soţia potentatului comunist Bo Xilai ridică multe semne de întrebare
Asasinarea unui om de afaceri englez, de către soţia potentatului comunist Bo Xilai ridică multe semne de întrebare (The Epoch Times)

Există dovezi noi că Gu Kailai, soţia fostului politician al Partidului Comunist Chinez (PCC) căzut în dizgraţie, Bo Xilai, a fost implicată în vânzarea de organe de la prizonierii de conştiinţă, inclusiv de la adepţii practicii meditative persecutate Falun Gong, potrivit unui raport al unei organizaţii de drepturile omului.

Organizaţia Mondială de Investigare a Persecuţiei împotriva Falun Gong (WOIPFG), a relevat într-un raport recent că Gu - care a fost condamnată pentru uciderea omului de afaceri britanic Neil Heywood - profita din vânzarea de corpuri umane către fabricile de plastifiere a trupurilor. Plastifierea trupului implică înlocuirea fluidelor corporale cu anumite materiale plastice, în scopul de a le conserva.

O sursă a declarat anterior pentru The Epoch Times că Gu a profitat din plastifierea de corpuri umane, în timpul în care soţul ei Bo Xilai era primar al oraşului Dalian. Bo a fost promovat mai târziu în postul de conducător al mega-oraşului Chongqing, dar a fost demis la începutul acestui an după ce mâna sa dreaptă, Wang Lijun, a încercat să dezerteze la un consulat american, declanşând conflicte între facţiunile din cadrul regimului chinez.

Bo a avansat până aproape de eşalonul superior al regimului chinez, urmându-l indeaproape pe fostul lider PCC, Jiang Zemin, în a-i persecuta pe aderenţii Falun Gong, după cum a raportat jurnalistul Weiping Jiang.

”Trebuie să-şi arăţi duritatea în tratarea chestiunii Falun Gong, o duritate asemănătoare cu cea arătată de Hu Jintao în tratarea revoltei tibetane din 1989; aceasta va fi capitalul tău politic”, i-a precizat Jiang Zemin lui Bo cu câţiva ani în urmă, potrivit lui Jiang Weiping, care a fost ulterior arestat şi condamnat la şapte ani de închisoare.

Bo a fost demis în acest an din funcţia sa şi i s-a retras statutul de membru al Partid Comunist, fiind acuzat de corupţie şi nepotism.

Bo, Gu şi Wang au fost implicaţi în vânzarea de corpuri umane şi recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong, a afirmat raportul WOIPFG.

”Practicanţii Falun Gong au fost persecutaţi în diferite moduri. Unul dintre acestea era recoltarea forţată a organele lor şi apoi uciderea acestora”, a declarat Wang Zhiyuan de la WOIPFG, potrivit New Tang Dynasty Television, cu sediul la New York.

”În al doilea rând, Wang Lijun a condus un centru de cercetare al medicamentelor injectabile, unde practicanţii Falun Gong au fost ucişi şi unde au fost conduse experimente pe ei . De asemenea, alţii au fost torturaţi până la moarte, sau ucişi în mod direct astfel încât corpurile lor să fie folosite pentru plastifiere”.

Wang a citat mai multe dovezi, inclusiv apelurile telefonice înregistrate, despre care grupul susţine că o incriminează pe Gu. Un investigator s-a dat drept Xia Dereng, secretarul Partidului Comunist al provinciei Liaoning şi l-a sunat pe Sun Guangtian, şeful poliţiei din Dalian. Dalian este în Liaoning.

În conversaţia telefonică înregistrată, cei doi au precizat:

Investigator: ”S-au întâmplat o mulţime de lucruri. Nu contează ce va fi, să nu dezvălui că soţia lui Bo Xilai, Gu Kailai, vindea corpuri ale practicanţilor Falun Gong, în cazul în care întreabă cineva”.

Şeful poliţiei din Dalian, Sun Guangtian: ”Cine eşti tu?”

Investigator: Numele meu este Wong.

Sun Guangtian: Numele de familie al asistentului secretarului Comitetului de Partid Xia este Wong?

Investigator: Da, am fost transferat aici recent.

Sun Guangtian: Oh.

Investigator: Eşti în stare să faci asta?

Sun Guangtian: Oh, continuă.

Investigator: Dacă alte departamente întrebă despre acest lucru, fii sigur că nu vei dezvălui nimic.

Sun Guangtian: Hmm, ce altceva mai vrei să-mi spui?

Investigator: De asemenea, secretarul Xia vrea să-ţi transmit să te asiguri că cei de la Biroul de Securitate Publică din Dalian de atunci, ţin, de asemenea, acest secret.

Sun Guangtian: Vă rog să-i spuneţi secretarul Xia să aibă încredere în mine, mă voi asigura ca acest lucru este dus la bun sfârşit.

WOIPFG consideră că declaraţiile lui Sun sunt o admitere tacită că acesta ştia despre atrocităţi. Mai târziu, WOIPFG a contactat un funcţionar din cadrul Biroul 610, o organizaţie creată de Jiang Zemin pentru a pune în aplicare persecuţia împotriva Falun Gong. Conversaţia telefonică între un anchetator şi un oficial al biroului 610, care a fost identificat doar prin numele de familie ”Zhao”, relevă:

Investigator: Nu ştiţi că voi sunteţi un grup criminal? După ce se termină persecuţia, te-ai gândit ce se va întâmpla cu voi? Uita-te la Gu Kailai...

Zhao, oficial al Biroului 610: Gu Kailai vindea organe de la practicanţii Falun Gong.

Investigator: Ce-ai spus?

Zhao: Am spus că Gu Kailai vindea organe de la practicanţii Falun Gong.

Zhao: Şi nu doar de la practicanţii Falun Gong.

Organizaţia de Drepturile Omului WOIPFG l-a contactat, de asemenea, pe Sui Hongjin, profesor asistent în cadrul Universităţii Medicale Dalian şi cel care a înfiinţat Societatea de Plastifiere din cadrul Universităţii, precum şi fost director general al companiei de plastfiere "Von Hagens" din Dalian, care este specializată în plastifierea corpului. Acesta făcea, de asemenea, parte din altă companie mai mare specializată în plastifiere, societatea Tehnologia Biologică Dalian Hongfeng.

Sui i-a precizat anchetatorului WOIPFG că multe dintre corpurile primite de companiile sale sunt de la Biroul Municipal de Securitate Publică Dalian.

Înregistrarea relevă următorele:

Investigator: Care a fost principala sursă a corpurilor folosite de compania dumneavoastră?

Sui Hongjin: Am primit zeci de corpuri umane de la organizaţiile de Securitate Publică ... adică ... de la Biroul de Securitate Publică.

Investigator: De la Biroul de Securitate Publică, cât de multe corpuri aţi primit?

Sui: Nu-mi amintesc. Probabil zeci.

Investigator: Ce Birou de Securitate Publică?

Sui: Al oraşului Dalian. Biroul de Securitate Publică al oraşului Dalian.

"Premier Exhibitions" care a primit corpuri umane de la compania de plastifiere a lui Sui de la Universitatea Medicală Dalian, a emis un avertisment către vizitatorii expoziţiilor sale, după ce conexiunea a fost descoperită.

Sui Hongjin a făcut, de asemenea, afaceri cu mai mult de 100 de muzee de renume mondial şi a obţinut mai mult de 200 de milioane de yuani (32 de milioane de dolari), a raportat Bandao Daily în noiembrie 2010.

Potrivit WOIPFG, Sui Hongjin a exportat cel puţin 1.000 de corpuri plastifiate ale chinezilor către Statele Unite şi Europa pentru expoziţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe