R.Moldova începe negocierile pentru Acordul de liber schimb cu UE

Oraşul Chişinău. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Epoch Times România
19.03.2012

O delegaţie a Comisiei Europene merge luni la Chişinău pentru a participa, începând de marţi, la negocierile pe marginea Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană.

Din grupul de negociatori moldoveni fac parte mai mulţi viceminiştri, în frunte cu ministrul adjunct al economiei Octavian Calmâc. Prima rundă va dura trei zile, relatează Publika TV.

"Etapa de pregătire a fost una foarte importantă. Vine o etapă şi mai importantă şi mai responsabilă, care vizează deja procesul propriu-zis de negocieri. Guvernul este pregătit pentru această nouă etapă şi noi ne propunem ca aceasta să fie una cât mai scurtă, dar totodată cât mai plină, ca în rezultat să avem R. Moldova pregătită. Mă refer la complexitatea reformelor care trebuie să le implementăm aici", a declarat premierul Vlad Filat.

În această primă rundă, vor fi discutate aspectele juridice şi vor fi stabilite punctele esenţiale ale Acordului. Experţii vor mai discuta stabilirea perioadei de tranzit a mărfurilor industriale, dar şi a exportului producţiei animaliere în spaţiul comunitar.

În urma semnării Acordului, 49% din exporturile Republicii Moldova ar urma să fie orientate spre ţările Uniunii Europene.

De asemenea, Acordul va stimula PIB-ul Republicii Moldova cu până la 12%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor