"Putin Team". În Parlamentul de la Chişinău, zarvă marca Şor: "Suntem echipa care va izbuti la prezidenţiale şi va da jos referendumul"

Deputatul Vasile Bolea în tricou cu inscripţia „Putin Team” în parlamentul de la Chişinău (jurnal.md)
Maria Maevschi
13.06.2024

„Mesajul este că noi, reprezentanţii blocului Victoria, facem parte dintr-o echipă a celor care vor izbuti la alegerile prezidenţiale şi care va da jos referendumul”, este comentariul parlamentarului independent Vasile Bolea, care a trecut de la socialiştii lui Dodon la blocul politic Pobeda (Victorie, n.r.) lui Şor, şi care a purtat în cadrul şedinţei Legislativului din 13 iunie un tricou pe care scrie în limba engleză „Putin Team”, în traducere „echipa Putin”, scrie Agora.

Asociind referendumul pro-Euro-integrare care va avea loc pe 20 octombrie cu „o ultimă etapă de colonizare a ţării noastre”, pro-rusul Vasile Bolea, pentru care orice iniţiativă a preşedintei Maia Sandu sau chiar a actualei guvernări pro-europene de la Chişinău este considerată ilegală, a menţionat că „acum lumea întreagă trece prin transformări, transformări ale regulilor de joc care au fost stabilite pe mapamond după cel de-al doilea război mondial”.

Acesta a mai adăugat, potrivit sursei citate, că în prezent „în avangarda acestor schimbări care au loc în lume este Vladimir Putin, liderul Federaţiei Ruse şi alţii inclusiv. Iar în calitate de perdanţi care îi susţin pe guvernanţii noştri de la Chişinău mă refer la liderul francez Emmanuel Macron, care a pierdut alegerile europarlamentare şi, probabil, va pierde toată puterea de la el din ţară şi mulţi alţii”.

Se pare că transfugul Vasile Bolea a decis să nu mai ascundă că face politica Federaţiei Ruse în Republica Moldova, mai ales după ce a participat recent la un eveniment organizat la Moscova, dar şi la recepţia oficială de la Ambasada Rusiei la Chişinău, organizată cu ocazia Zilei Rusiei, notează realitatea.md.

De menţionat este faptul că nu doar Vasile Bolea s-a evidenţiat în cadrul şedinţei Parlamentului din 13 iunie, dar şi alţi colegi de-ai săi, membri ai blocului Pobeda: Marina Tauber, Denis Ulanov, Reghina Apostolova, Alexandr Nesterovschi, Irina Lozovan şi Vadim Fotescu, blocând tribuna Legislativului, notează TV8.

Totul s-a întâmplat după ce speakerul Parlamentului, Igor Grosu, nu l-a lăsat pe Ulanov să-i dea replică preşedintelui Comisiei economice, Radu Marian, pe marginea unui proiect de lege prin care BNM va avea pârghii suplimentare pentru a asigura stabilitatea sistemului financiar al Republicii Moldova.

În replică, Igor Grosu a specificat: „Eu înţeleg că aici unii membri ai unei grupări criminale vor să mai fure un miliard. Tare şi-ar dori, dar noi nu o să le permitem asta”.

Ulterior, Ulanov a încercat totuşi să-i dea replică lui Radu Marian, dar nu a fost lăsat de preşedintele Parlamentului care i-a sugerat să comenteze doar la subiect: „La agendă, dacă aveţi, propuneţi! Domnule Ulanov, ştiu tupeul dumneavoastră nu din auzite. Vă mai rog o dată, dacă aveţi propuneri la ordinea de zi... Păstraţi-vă nervii şi fiţi calm! Repet în limba română, prezentaţi propuneri la ordinea de zi!

„Domnule preşedinte, nu-mi daţi de ales decât să mă apropii de microfonul dumneavoastră şi să vorbesc de la el”, a atenţionat Ulanov care, din nou, a încercat să-i dea o replică lui Radu Marian.

„Pentru ameninţarea pe care mi-aţi făcut-o, vă fac o preîntâmpinare publică”, a punctat Igor Grosu, ceea ce a dus la faptul ca şapte dintre deputaţii asociaţi oligarhului fugar Ilan Ilan Şor să nu mai poată participa la următoarele cinci şedinţe ale Parlamentului.

Amintim că Vasile Bolea şi-a anunţat plecarea din Partidul Socialiştilor în mai 2023, după o vizită în Israel, unde se afla în acea perioadă oligarhul fugar - pro-rusul Ilan Şor. Atunci Bolea a declarat pentru presa de la Chişinău că ar fi călătorit la locurile sfinte şi s-a întâlnit cu Ilan Şor. Ulterior acesta a anunţat că nu-şi va depune mandatul de deputat, aderând la Partidul „Renaştere”, iar mai nou la Blocul „Pobeda”.

Menţionăm că în martie 2023, Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis mandat de arestarea pe numele liderului de la Kremlin, Vladimir Putin pentru acuzaţii de crime de război legate de răpirea copiilor ucraineni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor