Putin declară că fostul rival Mihail Prohorov ar putea primi un post în guvern

Singurul candidat independent la alegerile prezidenţiale din Rusia, miliardarul Mihail Prohorov. (KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
07.03.2012

Vladimir Putin a declarat că miliardarul Mihail Prohorov, unul dintre rivalii săi la alegerile prezidenţiale de duminică, ar putea primi un post în viitorul guvern de la Moscova, dacă acesta este de acord, relatează Ria Novosti.

Mogulului Mihail Prohorov i s-ar putea oferi un post în noul guvern, a declarat luni premierul Vladimir Putin, câştigătorul alegerilor prezidenţiale de duminică.

Prohorov “este un om serios şi un bun antreprenor, şi ar putea, în principiu, să fie folositor în noul cabinet, dacă vrea”, a spus Putin, care a adăugat că această chestiune trebuie discutată şi cu preşedintele în exerciţiu, Dmitri Medvedev, care ar urma să devină premier. Vladimir Putin a mai precizat că va discuta cu Medvedev despre formarea guvernului în următoarele zile.

Prohorov, în vârstă de 46 de ani, a candidat la alegerile prezidenţiale cu o platformă liberală şi a obţinut 7,9% din sufragii. El a apărut luni la un protest anti-Putin şi a promis că-şi va face partid şi nu va renunţa la convingerile sale politice.

Miliardarul a fost singura figură nouă din scrutin şi s-a aflat în centrul intrigii electorale. Mogul al producţiei de nichel, cu o avere estimată la 18 miliarde de dolari, până anul trecut el era cunoscut mai degrabă pentru petrecerile dezlănţuite şi pentru achiziţiile impresionante, precum clubul de bachet New Jersey Nets.

El a intrat în politică anul trecut, preluând conducerea formaţiunii Cauza Dreaptă, un proiect eşuat al Kremlinului de a atrage voturile clasei de mijloc, la sfârşitul anilor 2000.

Măsura a fost privită iniţial ca un truc al Kremlinului, dar, după ce Prohorov a lansat o campanie viguroasă, ce frizează populismul, el a fost exclus din Cauza Dreaptă, în ceea ce a descris drept o lovitură orchestrată de guvern.

În decembrie şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţie şi a fost singurul dintre cei trei candidaţi independenţi a cărui candidatură a fost acceptată de Comisia Electorală Centrală.

Majoritatea alegătorilor au rămas convinşi în că Prohorov este un om al Kremlinului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor