Putin cere guvernelor lumii să asigure libertatea informaţiei

În ziua în care au demisionat trei redactori ai grupului media rusesc independent RBC, care a publicat mai multe articole despre afacerile desfăşurate de rudele şi prietenii lui Putin, liderul de la Kremlin cere guvernelor lumii să protejeze libertatea mass mediei şi a informaţiei
Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut guvernelor din jurul lumii să protejeze libertatea presei, a raportat marţi agenţia de ştiri TASS.

“Nu poate exista o situaţie în care unele guverne discută despre libertatea informaţiei atunci când le place ce aud şi, totuşi, imediat critică informaţia ce nu le convine ca fiind propagandă din partea unui grup politic sau a unui stat străin”, a susţinut Putin la un forum media ce a marcat cea de-a 75-a aniversare a agenţiei de ştiri de stat Rossiya Segodnya.

Putin a precizat că ştirile ar trebui să fie obiective şi să nu suprimate, afirmând onestitatea şi adevărul ca valori de bază pentru un jurnalism de calitate. Liderul de la Kremlin a adăugat că jurnalismul de astăzi “nu este cu mult diferit de cel de ieri: este căutarea adevărului”.

Putin a vorbit luna trecută împotriva monopolurilor din sectorul media, susţinând că sunt “dăunătoare”. “Noi [presa rusă] furnizăm informaţii alternative către telespectatori şi ascultători. Monopolul este întotdeauna dăunător şi în mass media chiar mai mult”, a susţinut liderul rus.

“Chiar dacă facem o greşeală în privinţa unui lucru, ce contează? Avem dreptul să spunem acele lucruri şi oamenii – ascultătorii şi telespectatorii noştri – trebuie să audă şi să vadă un punct de vedere alternativ”, a fost citat Putin de către agenţia de ştiri Interfax.

Declaraţia lui Putin a avut loc în ziua în care trei redactori seniori au părăsit grupul media rusesc independent RBC. Demisiile au fost considerate un semn al presiunii Kremlinului asupra entităţii media, care a publicat mai multe investigaţii asupra acordurilor de afaceri ale rudelor şi prietenilor lui Putin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe