Putin a ajuns în Uzbekistan în cea de-a treia deplasare externă din noul său mandat

Vladimir Putin (st) a sosit duminică în capitala Uzbekistanului, unde va purta convorbiri cu preşedintele Shavkay Mirziyoyev (dr) (X)
Redacţia
27.05.2024

Preşedintele rus Vladimir Putin a ajuns duminică în capitala Uzbekistanului, unde urmează să discute cu preşedintele Shavkay Mirziyoyev, care se aşteaptă să se concentreze pe aprofundarea relaţiilor dintre cele două ţări, relatează AP News.

Putin a depus o coroană de flori la un monument dedicat independenţei Uzbekistanului în Taşkent şi a avut convorbiri cu Mirziyoyev despre ceea ce Kremlinul a declarat că au fost "discuţii informale". Întâlnirea oficială a preşedinţilor urmează să aibă loc luni.

Vizita este cea de-a treia deplasare externă a lui Putin de când a fost învestit pentru un al cincilea mandat ca preşedinte al Rusiei în luna mai, în urma unui simulacru de alegeri. El a mers mai întâi în China, unde şi-a exprimat aprecierea faţă de propunerile Chinei de a purta discuţii pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, şi mai târziu în Bielorusia, unde Kremlinul a desfăşurat arme nucleare tactice.

Înaintea călătoriei în Uzbekistan, Putin şi Mirziyoyev au discutat o serie de probleme de cooperare bilaterală, inclusiv relaţiile comerciale şi economice, a declarat Kremlinul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor