PSD va face o nouă propunere de premier. Dacă Iohannis refuză din nou, se ia în calcul suspendarea [surse]

Partidul lui Liviu Dragnea urmează să anunţe, după şedinţa CExN, o nouă propunere de premier, ca urmare a faptului că preşedintele Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh, prima opţiune a social-democraţilor.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PSD ar urma să anunţe miercuri, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, o nouă propunere de prim-ministru, care nu va fi Liviu Dragnea, au dezvăluit surse politice pentru News.ro.

Deşi, potrivit surselor citate, au existat presiuni puternice în partid pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, după ce acesta a respins-o pe Sevil Shhaideh, social-democraţii au decis să înainteze o nouă propunere.

Dacă şeful satului va respinge şi această a doua propunere, PSD va iniţia demersurile pentru suspendarea acestuia, au susţinut sursele respective.

Mai marii PSD se întrunesc miercuri, de la ora 16.00, în Comitetul Executiv Naţional, pentru a decide care va fi poziţia adoptată de partid în urma deciziei lui Iohannis de a respinge desemnarea în funcţia de premier a fostului ministru Sevil Shhaideh.