PSD şi Partida Romilor au încheiat un acord. Ce prevede documentul

Mai mulţi romi au primit despăgubiri de la statul român în urma incidentelor de la Hădăreni (PHILIPPE HUGUEN/AFP/Getty Images)
Cristina Boiangiu
03.11.2012

Partida Romilor Pro-Europa şi PSD au încheiat un acord politic care a fost validat sâmbătă de Conferinţa Naţională a Partidei Romilor. Preşedintele Partidei Romilor, Nicolae Păun, a declarat că PSD a încheiat protocolul cu formaţiunea sa deoarece este una serioasă şi s-a ocupat de comunitatea pe care o reprezintă.

Protocolul prevede susţinerea reciprocă la alegerile parlamentare de pe 9 decembrie şi implementarea unor obiective referitoare la comunitatea de romi.

Ţiganii urmează să-i susţină pe social-democraţi în colegiile uninominale pentru obţinerea unui număr cât mai mare de voturi şi reciproc. În acord se mai arată că PSD va implementa obiective privind comunitatea romilor în domenii precum sănătate, locuri de muncă, educaţie, conform programului de guvernare pentru perioada 2012-2016.

Partida Romilor a mai semnat în anul 2000 un protocol cu PDSR şi apoi cu PDL.

"Am reuşit să găsim această breşă, şi anume să avem o înţelegere scrisă cu PSD. Nu avem o înţelegere scrisă cu PNL, ci cu prim-ministrul României, spre binele comunităţii de romi", a declarat Păun, care a precizat că îl sprijină pe Ponta să rămână premier şi după 9 decembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor