Craiova: Tabere ilegale de ţigani, evacuate de poliţişti

Pentru a evacua aproximativ 100 de romi care şi-au făcut tabere ilegale, poliţiştii şi jandarmii din Craiova au intervenit luni dimineaţă în două zone din oraş. Totodată, minorii vor fi preluaţi de către reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi duşi în centre de amplasament.
Tigani intr-un parc de rulote in Moulin-Galant, Corbeil-Essonnes, in afara Parisului (ERIC FEFERBERG/AFP/Getty Images)
Liviu Şerbănescu
08.10.2012

Pentru a evacua aproximativ 100 de ţigani care şi-au făcut tabere ilegale, poliţiştii şi jandarmii din Craiova au intervenit luni dimineaţă în două zone din oraş. Totodată, unii dintre minori vor fi preluaţi de către reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi duşi în centre de amplasament.

Autorităţile au descins într-una dintre tabere luni dimineaţă, la ora 7.00, în cartierul Craioviţa Nouă, în spatele unui hipermarket, unde au găsit peste 60 de ţigani care dormeau în corturi improvizate din lemne şi pături.

În tabără, ţiganii au adunat mii de sticle, fier vechi, doze metalice de băuturi, dar şi foarte multe alte deşeuri.

Aflaţi la Craiova an de an pentru a face rost de bani, ţiganii din această tabără sunt din comuna Breasta, judeţul Dolj, unde au locuinţe.

Pe de altă parte, ei furau capace de canal de pe străzile Craiova şi sunt suspectaţi şi de comiterea altor furturi, relevă B1 TV.

Ţiganii nu au opus rezistenţă şi au fost îmbarcaţi în autocare, cu care vor fi duşi în localitatea lor de domiciliu.

În cea de a doua acţiune, poliţiştii şi jandarmii au descins tot în cartierul Craioviţa Nouă, într-o clădire veche amplasată pe domeniul Primăriei, unde, de mai bine de cinci ani, s-au mutat ilegal mai multe familii de ţigani originare din Slatina.

Zeci de poliţişti, jandarmi şi asistenţi de la Direcţia pentru Protecţia Copilului au participat la acţiunile de evacuare a ţiganilor organizate de Primăria Craiova.

După evacuare, locul va fi curăţat de către angajaţii unei firme de salubrizare, care vor interveni cu buldozerele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor