PSD dictează politica hipermarketurilor. Procent obligatoriu de mărfuri româneşti

Senatorii au dat unda verde, marţi, unei legi care va obliga hipermagazinele să-şi cumpere peste 50% din produsele agricole de la producători români.
Supermarket
Supermarket (Epoch Times România)

Senatorii au aprobat, marţi, cu 76 de voturi pentru şi niciunul împotrivă, o lege care obligă supermarketurile ca 51% din carnea, legumele şi fructele comercializate să fie achizionate din producţie românească, relatează stiripesurse.ro. Magazinele ce nu se vor conforma noii legi vor fi amendate cu 25.000-50.000 de lei.

Potrivit sursei citate, plenul Senatului a completat Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, prin introducerea unui capitol referitor la obligaţiile speciale ale comercianţilor de tip cash&carry, supermagazin sau hipermagazin, impunând obligaţia ca acestea să achiziţioneze minim 51 la sută din produsele carne, legume şi fructe din producţia românească. Prin derogare, în lunile de iarnă, decembrie-februarie, legumele şi fructele din import pot reprezenta 70 la sută din oferta magazinelor.

Nerespectarea acestor dispoziţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 25.000 de lei şi 50.000 de lei, iar obligaţia ar intra în vigoare la şase luni de la publicarea legii adoptate.

"Am votat acest proiect pentru beneficiile evidente pe care le are: prin susţinerea producţiei autohtone de carne şi legume se vor crea locuri de muncă şi vor creşte veniturile la bugetul de stat. În acelaşi timp, vom avea acces, în tot timpul anului, la produse româneşti, naturale, proaspete”, a declarat senatorul Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al Grupului PSD.

Senatul este prima cameră sesizată, for decizional pe acest proiect fiind Camera Deputaţilor. Autor al acestei iniţiative legislative este senatorul PSD Donţu Ovidiu-Liviu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne