PSD cade din nou în picioare. Susţine că a propus o soluţie mai bună pentru ieftinirea carburanţilor decât cea adoptată de guvern

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

PSD valorifică din nou nemulţumirea românilor legată de scumpirea carburanţilor, transmiţând că ei au venit cu soluţii mai bune la această problemă decât cea adoptată astăzi de Guvern, respectiv compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi.

Social-democraţii mai susţin că dacă preţurile la carburanţi mai cresc acum după ce guvernul (din care fac şi ei parte) a decis compensarea cu nici măcar un leu a preţurilor, atunci PSD va reveni în coaliţie cu propunerea unui preţ reglementat.

"PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluţii privind reduceri importante ale preţului carburanţilor. Astăzi, premierul Ciucă a decis varianta unei compensări comune, la care să participe atât statul, cât şi operatorii privaţi, astfel încât preţul carburanţilor să scadă cu 50 de bani.

Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună şi ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de aşteptările românilor. În plus, în multe alte ţări europene, soluţia compensării a funcţionat doar câteva săptămâni, după care preţurile au revenit şi au ajuns chiar la niveluri mai mari.

De aceea, dacă operatorii din piaţă vor creşte din nou preţurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni în Coaliţie cu propunerea unui preţ maximal sau a limitării adaosului comercial", scriu, pe Facebook, reprezentanţii PSD.