Proxeneţi din tată-n fiu: Duceau minore în Occident pentru a se prostitua şi spălau banii "pe firmă" [Investigatoria]

.
. (investigatoria.ro)

Din anul 2015 şi până acum, un tânăr de 30 de ani din judeţul Gorj a determinat zeci de fete să se prostitueze în străinătate. Pe unele cu forţa, pe altele cu frumosul, dar întotdeauna ţintit. Din activitatea aceasta rezultau bani mulţi, fapt pe care tânărul nu-i putea justifica, aşa că şi-a înfiinţat o firmă chiar în scopul albirii banilor câştigaţi din traumele a zeci de fete, unele minore. În acest sens a fost ajutat chiar de propriul tată, pentru că, nu-i aşa, traficul de persoane se face cel mai eficient în familie, relatează investigatoria.ro, platforma jurnalistei Carmen Dumitrescu.

Totul a început în anul 2015, când tânărul, pe atunci de numai 25 de ani şi-a dat seama că din traficul de persoane se pot face bani mulţi. Aşa că s-a ocupat în mod consecvent de recrutarea, transportul, transferul şi adăpostirea în ţară şi în străinătate, a trei victime cunoscute acum de anchetatori, dintre care una minoră, în scopul exploatării sexuale.

Mai mult, tot din 2015 există probe legate de faptul că tânărul a convins 15 femei să practice prostituţia şi le-a şi înlesnit acest lucru în state precum Germania, Austria sau Elveţia.

Desigur, trebuie spus că în aceşti cinci ani, numărul real al victimelor tânărului ar putea fi şi mai mare, dar unele dintre situaţii nu sunt niciodată reclamate, de teama reacţiei şi judecăţii publice sau doar din ruşine nejustificată, aşa că poveştile rămân pentru totdeauna nespuse în faţa anchetatorilor.

Poliţiştii care s-au ocupat de acest caz estimează că tânărul ar fi reuşit să obţină din activitatea infracţională nici mai mult, nici mai puţin decât 500.000 euro. Şi cum nu putea justifica aceste sume câştigate ilegal, o parte din această sumă ar fi fost „albită” prin intermediul unei firme achiziţionate exact în acest scop.

Anchetatorii au întocmit un dosar de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani, demarând procedura pentru capturarea proxenetului.

În cursul zilei de joi (19 noiembrie), tânărul a fost depistat, pe un aeroport din Bucureşti, în timp ce ar fi încercat să părăsească teritoriul ţării, cu destinaţia Dubai. Tot joi, au avut loc şi trei percheziţii imobiliare în judeţul Gorj. În cele din urmă, tânărul şi tatăl lui au fost reţinuţi, urmând ca instanţa să decidă ce se va întâmpla cu ei în viitor.

În urma activităţilor, au fost indisponibilizate 12 telefoane mobile, carduri bancare, înscrisuri privind transferuri monetare din străinătate, precum şi 6.900 de euro. În urma audierilor de la sediul D.I.I.C.O.T. – .B.T. Gorj, procurorul a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de acesta şi faţă de tatăl lui, de 52 de ani, aceştia urmând a fi prezentaţi, astăzi, magistraţilor Tribunalului Gorj, cu propuneri legale. Pe parcursul cercetărilor, s-a beneficiat de sprijinul autorităţilor din Germania, Austria şi Elveţia.”, arată Poliţia Română.