Protest spontan al sindicaliştilor de la Metrou aruncă Bucureştiul în haos

.
. (Courtesy by Alex Lancuzov)

Vineri dimineaţă, bucureştenii au avut surpriza neplăcută să găsească închise toate intrările în staţiile de metrou, cu un anunţ laconic de genul: „Protest spontan. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”.

Concret, reprezentanţii Sindicatului Liber din Metrou (USLM) au coborât în tunel pe calea de rulare şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Potrivit unui comunicat, aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii sindicatului au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex.

„Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii. Din cauza acţiunii sindicatului, dar mai ales pentru siguranţa membrilor acestuia, care se află pe calea de rulare, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri”, se arată în documentul emis de Metrorex.

Conducerea companiei a adresat totodată scuze bucureştenilor şi i-a rugat să înţeleagă că, „deşi considerăm acţiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viaţa unor oameni”.

„De asemenea asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă. Mulţumim pentru înţelegere”, au precizat cei din conducerea Metrorex.

Compania de Transport Public Bucureşti Ilfov a preluat fluxurile de călători de la Metrou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a dispus, vineri dimineaţă, în condiţiile create de greva de la metrou, că cei trei operatori care asigură transportul public să ia toate măsurile necesare pentru preluarea fluxurilor de călători prin transportul de suprafaţă.

„Astfel, Societatea de Transport Bucureşti – STB SA a mărit la maximum posibil parcul de vehicule, în special pe liniile care funcţionează pe trasee care asigură transportul între staţiile de metrou, chemând la lucru chiar şi angajaţii de la domiciliu. TPBI monitorizează fluxurile de călători şi va dispune măsuri suplimentare, în funcţie de fluctuaţii”, anunţă un comunicat emis de TPBI.

De menţionat că Asociaţia are ca scop planificarea strategică, monitorizarea şi avizarea activităţilor privind autorizarea, organizarea, gestionarea şi controlul funcţionării serviciilor publice de transport de călători în regiunea Bucureşti-Ilfov pentru transportul cu autobuze, troleibuze, tramvaie şi alte mijloace de transport public de călători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne