Protejarea resurselor de apă ale Europei, în vizorul Comisiei

(Cate Gillon / Getty Images)
Ioana Statescu
19.11.2012

În ciuda progreselor înregistrate în ultimii ani, calitatea apelor din Uniunea Europeană lasă de dorit. Nici în ceea ce priveşte cantitatea de apă disponibilă nu stăm mai bine: deficitul de apă devine o problemă din ce în ce mai răspândită în Europa, în vreme ce un număr prea mare de state membre se confruntă cu tot mai multe fenomene extreme, cum ar fi inundaţiile.

Poluarea apei, captarea apei pentru agricultură şi producţia de electricitate, utilizarea terenurilor şi efectele schimbărilor climatice sunt probleme cu care numeroase ţări se confruntă. Prin urmare, sunt necesare măsuri consolidate pentru a ajuta UE să îşi protejeze resursele de apă şi să îmbunătăţească eficienţa utilizării resurselor sale (inclusiv a apei).

Comisia Europeană a lansat recent un plan de acţiune pentru protejarea resurselor de apă ale Europei. Este vorba de o strategie care vizează asigurarea disponibilităţii unei ape de calitate, în cantităţi suficiente, care să răspundă nevoilor populaţiei, economiei şi mediului.

„Acest plan de acţiune arată că avem o bună înţelegere a problemelor cu care ne confruntăm şi că dispunem de o bază solidă pentru a le aborda. A venit momentul să trecem la acţiune pentru a beneficia pe deplin de legislaţia noastră şi a deschide calea unor soluţii inovatoare la nivel strategic şi la nivel practic în acest sector. Este necesar un echilibru durabil între cererea şi oferta de apă, luând în considerare nevoile populaţiei şi pe cele ale ecosistemelor naturale pe care se bazează aceasta”, a declarat comisarul european pentru mediu, Janez Potočnik.

Pentru a atinge până în 2015 obiectivul referitor la o stare bună a apelor, stabilit deja prin directiva-cadru privind apa, planul de acţiune propune o abordare strategică pe trei niveluri.

În primul rând, se are în vedere îmbunătăţirea implementării politicii actuale a UE în domeniul apei, prin exploatarea la maximum a posibilităţilor oferite de legile în vigoare. De exemplu, stimularea adoptării de măsuri de reţinere naturală a apei, cum ar fi refacerea zonelor umede şi a zonelor inundabile ori îmbunătăţirea implementării principiului „poluatorul plăteşte” prin măsurători, stabilirea tarifelor şi o analiză economică mai bună.

De asemenea, planul de acţiune pentru protejarea resurselor de apă ale Europei are ca scop favorizarea integrării obiectivelor politicii în domeniul apei în alte domenii strategice relevante, cum ar fi agricultura, pescuitul, energia regenerabilă, transportul, precum şi fondurile de coeziune şi fondurile structurale, dar şi acoperirea lacunelor cadrului existent, în special în ceea ce priveşte instrumentele necesare pentru creşterea eficienţei utilizării apei. În acest sens, planul de acţiune prevede stabilirea de către statele membre a unor obiective în materie de contabilizare a apei şi de eficienţă a utilizării apei, precum şi elaborarea de norme UE în ceea ce priveşte reutilizarea apei.

Planul de acţiune nu prevede un cadru constrângător care să stabilească o soluţie unică universală, ci le propune statelor membre un set de instrumente susceptibile să îmbunătăţească gospodărirea apei la nivel naţional şi regional şi la nivelul bazinelor hidrografice.

Potrivit documentului, protecţia apei nu se limitează la protecţia mediului, ci este de asemenea o problemă de sănătate şi de bunăstare, care are efecte asupra creşterii economice şi prosperităţii. Planul de acţiune urmăreşte să garanteze că sectorul apei din UE exploatează din plin potenţialul său de creştere şi că sectoarele economice care depind de disponibilitatea apei la anumiţi parametri calitativi pot prospera şi stimula astfel creşterea economică şi crearea de locuri de muncă.

Context

În 2000, directiva-cadru privind apa a instituit un cadru juridic pentru protejarea şi restabilirea purităţii apei în întreaga Europă şi pentru garantarea utilizării acesteia pe termen lung şi în mod sustenabil. Obiectivul general al directivei-cadru privind apa este de a readuce toate apele, lacuri, râuri, pâraie şi pânze freatice, la o stare sănătoasă până în 2015.

Propunerile din planul de acţiune sunt rezultatul unui proces de vastă consultare a publicului şi a părţilor interesate. În cursul elaborării acestui document, s-a efectuat o evaluare a planurilor de management al bazinelor hidrografice ale statelor membre ale UE şi a politicii UE, privind deficitul de apă şi seceta. Evaluarea a arătat că legislaţia actuală privind apa prezintă încă anumite lacune, precum şi deficienţe considerabile privind implementarea, subliniind de asemenea că este necesar să se rezolve conflictele dintre politica în domeniul apei şi obiectivele altor politici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor