"Protectorul" lui Chen (Ilustraţie)

"Protectorul" lui Chen (Ilustraţie)
"Protectorul" lui Chen (Ilustraţie) (The Epoch Times)

Există puţine motive să se creadă că regimul chinez are altceva decât intenţii nemiloase faţă de Chen Guangcheng, avocatul chinez renumit care a apărat săracii şi asupriţii.

Chen a petrecut patru ani în închisoare pentru organizarea unui proces colectiv împotriva abuzurilor – mai exact împotriva avorturilor forţate - comise de autorităţile regimului din oraşul Linyi, provincia Shandong. După eliberarea sa, el a fost ţinut sub arest la domiciliu până ce a reuşit să fugă la Ambasada SUA din Beijing, unde a solicitat azil.

Incidentul a devenit o confruntare în care regimul a ameninţat familia lui Chen, a cerut întoarcerea lui şi a criticat SUA pentru găzduirea lui Chen. În zilele tensionate care au urmat, SUA l-a predat pe Chen regimului,obţinând garanţii că avocatul va fi în siguranţă.

Dar nu a fost aşa. Chen a fost imediat ameninţat, iar avocatul său, Jiang Tianyong, a fost bătut. Tratamentul aplicat lui Chen în ultimii opt ani ridică întrebarea: ce a crezut SUA că va fi diferit de data asta?

Reveniţi pe categoria În Focus „Regimul chinez în criză” pentru a citi colecţia de articole ale The Epoch Times despre regimul chinez în situaţii de criză. Politica din interiorul PCC reprezintă o provocare în modul de a înţelege China actuală, chiar şi pentru observatorii ei veterani. Aici, încercăm să oferim cititorilor contextul necesar pentru a înţelege situaţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe