Procurorii refuză să-i cerceteze penal pe Dodon şi Plahotniuc în cazul video-ului cu transmiterea unei pungi cu bani

Plahotniuc încearcă să-i transmită lui Dodon o pungă neagră
Plahotniuc încearcă să-i transmită lui Dodon o pungă neagră (captură video/facebook/Reniţă Iurie)

Procuratura Anticorupţie a refuzat începerea urmăririi penale în privinţa persoanelor din înregistrările video în care Vlad Plahotniuc în vara anului 2019 a încercat să-i transmită lui Igor Dodon o pungă cu bani pentru finanţarea PSRM. Oamenii legii susţin că faptele persoanelor implicate „nu întrunesc elementele vreunei infracţiuni”.

Procurorii susţin că au examinat denunţul depus de Andrei Năstase şi deputatul Iurie Reniţă prin care cereau investigarea circumstanţelor rezultate din înregistrările video apărute în public dar nu a fost posibil de stabilit conţinutul sacoşei, precum şi subiectul ce a realizat înregistrarea, „fapt determinant pentru urmărirea penală şi înaintarea vreunei acuzaţii penale”.

Mai mult, nu şi-ar fi găsit confirmarea nici afirmaţiile deputatului Lilian Carp, potrivit căruia, Procuratura Anticorupţie ar fi deţinut de mai mult timp un stick cu înregistrări video, care au constituit obiectului de investigaţie a prezentului proces penal.

În cazul în care, eventual, pe viitor, Procuraturii îi vor fi prezentate anumite informaţii sau probe relevante ce ar afecta temeinicia soluţiei adoptate, hotărârea de neîncepere a urmăririi penale poate fi revăzută şi, după caz, procesul penal poate fi reluat, mai informează Procuratura Generală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe