Procurorii de la Chişinău cer arestarea fostului director al „Metalferos” pentru crearea unei organizaţii criminale

Justiţie
Justiţie (facebook.com)

După ce săptămâna trecută procurorii de la Chişinău au dispus punerea sub învinuire a lui Vlad Plahotniuc şi au solicitat arestarea acestuia, luni, 08 noiembrie, oamenii legii au solicitat instanţei de judecată să elibereze mandat de arest pe un termen de 30 zile şi în privinţa fostului director al SA „Metalferos”.

Procuratura Generală informează că fostul director al SA „Metalferos”, în complicitate cu Vlad Plahotniuc şi alte persoane sunt învinuiţi că au creat şi au condus o organizaţie criminală, prin intermediul căreia au dobândit ilicit mijloace financiare în proporţii deosebit de mari, pe care ulterior în scopul de a-i tăinui sau a deghiza originea ilicită a lor au fost convertiţi sau transferaţi prin diferite modalităţi.

Astfel, ex-directorul SA „Metalferos” este învinuit de crearea şi conducerea unei organizaţii criminale, escrocherie în proporţii deosebit de mari, spălare de bani, săvârşită de o organizaţie criminală şi în proporţii deosebit de mari.

Concomitent, procurorii au dispus iniţierea investigaţiilor în vederea căutării ex-directorului SA „Metalferos”, care la moment s-ar eschiva de a se prezenta în faţa procurorilor.

În decurs de 24 de ore, magistraţii urmează să se expună asupra demersului înaintat de către procurori.

Pe 13 octombrie, Igor Cujbă a plecat din funcţia de director general al SA „Metalferos”, dar nu a precizat motivele demisiei sale. Acesta a menţionat că mandatul său a fost dificil, întrucât în momentul în care a preluat conducerea, activitatea întreprinderii se afla în blocaj, iar în prezent „Metalferos” ar avea un profit net de aproape 54 milioane de lei.

De menţionat că la sfârşitul lunii august 2020, în cadrul unei conferinţe de presă, Procurorul General de atunci, Alexandr Stoianoglo, a afirmat că statul Republica Moldova a fost prejudiciat cu 1,2 miliarde de lei prin intermediul întreprinderii „Metalferos” şi al mai multor companii private nerezidente, controlate de fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, fugar în acest moment.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe