Procesul lui Dumitru Dragomir şi al lui Gino Iorgulescu, reluat la ICCJ

Procesul în care preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir şi fostul preşedinte al FC Naţional, Gino Iorgulescu, sunt judecaţi pentru o tranzacţie imobiliară va fi reluat luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Înalta Curte de Casatie şi Justiţie, sediul central din strada Batiştei Bucuresti (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
24.09.2012

Procesul în care preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir şi fostul preşedinte al FC Naţional, Gino Iorgulescu, sunt judecaţi pentru o tranzacţie imobiliară va fi reluat luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acolo se va judeca recursul procurorilor anticorupţie împotriva deciziei instanţei care i-a achitat pe cei doi.

Pe 2 noiembrie 2011, Dumitru Dragomir, fiul acestuia, fostul preşedinte al FC Naţional Gino Iorgulescu şi un fost angajat al Ligii au fost achitaţi, de către Curtea de Apel Bucureşti, în procesul privind o tranzacţie imobiliară a LPF.

În 2008, Dragomir a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită, iar George-Gino Iorgulescu, fost preşedinte al FC Naţional şi fost membru în Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a fost acuzat de dare de mită, spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

În judecată a mai fost trimis Florin Bogdan Bădiţă, fost angajat al Ligii Profesioniste de Fotbal ca şofer personal al lui Dumitru Dragomir, care de la data de 1 februarie 2004 este administrator al SC "Bodu" SRL Bucureşti, pentru complicitate la luare de mită, spălare de bani, participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual şi uz de fals. Bogdan Dumitru Dragomir, fiul preşedintelui LPF, a fost judecat pentru spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

Procurorii au arătat că, pe 4 aprilie 2001, Dumitru Dragomir ar fi primit de la Gino Iorgulescu un teren din Bucureşti, cu o suprafaţă de 351,79 de metri pătraţi, în valoare de 32.600,26 de dolari, pentru a accepta achiziţia de către LPF a unui teren în suprafaţă de 1.497,21 de metri pătraţi, din aceeaşi zonă şi a unei construcţii în suprafaţă de 279,72 de metri pătraţi, nefinalizată şi ridicată fără autorizaţie pe terenul respectiv.

"Liga a achiziţionat imobilele respective cu încălcarea Statutului LPF, cu suma de 355.000 de dolari, preţ supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decât preţul practicat pe piaţa liberă în zona respectivă la acea dată", susţine DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor