Fotbal: Proteste împotriva conducerilor FRF şi LPF

Epoch Times România
13.03.2012

Asociaţia Suporterilor Români a anunţat marţi continuarea protestelor pentru schimbarea conducerilor Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal, în frunte cu Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir.

Asociaţia Suporterilor Români (ASR), care se află în proces de constituire, din punct de vedere juridic, reuneşte reprezentanţii galeriilor de la marile cluburi bucureştene, din provincie şi Grupul "Honor et Patria" - susţinători ai echipei naţionale de fotbal.

În cadrul unei conferinţe de presă, grupul de iniţiativă al ASR a anunţat organizarea unor mitinguri, la Bucureşti, în 24 martie, ora 16,00, în Piaţa Victoriei, precum şi la Craiova, în 7 aprilie. Totodată, vor continua acţiunile de protest la meciurile din actuala ediţie de campionat.

La întâlnirea cu jurnaliştii au vorbit reprezentanţii diferitelor grupuri de suporteri: Andrei Florin (dinamovişti), Vasile Constantin (stelişti), Răzvan Popescu (fanii U Craiova), Dan Roth (Petrolul Ploieşti) şi David Cristian ("Honor et Patria").

Ei au precizat că nu vor merge la întâlnirea programată la FRF. După cum s-a anunţat, Casa Fotbalului va găzdui miercuri o întrevedere a preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, cu liderii galeriilor mai multor cluburi din primele două ligi.

Andrei Florin a precizat că această dorinţă de dialog vine prea târziu şi că ASR va lupta, în continuare, pentru "unitate, dreptate şi respect", pentru modificarea cadrului legislativ de combatere a violenţei pe arenele sportive.

Vorbitorii au reafirmat principalele lor revendicări: îndreptarea greşelilor făcute împotriva echipelor Poli Timişoara şi U Craiova şi tragerea la răspundere a vinovaţilor, amendarea legii 4/2008, cu modificări în legea 10/2012, care încalcă în mod flagrant Constituţia Romaniei, schimbarea conducerilor FRF şi LPF, sesizarea DNA privind posibilele acte de corupţie ale conducătorilor de club sau anumitor arbitri, declararea membrilor familiei Becali persona non grata în fotbalul românesc - aceştia fiind consideraţi principalii artizani ai stării actuale în care se afundă fotbalul românesc şi redirecţionarea atenţiei reprezentanţilor forurilor fotbalistice din România către suporteri, nu către interesele personale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor