Primarul PSD al Slatinei demisionează înainte de termen. Acuză presiuni din partea PNL

Emil Moţ (Facebook/emil.mot2016)
Andrei Popescu
10.07.2024

Primarul PSD din Slatina, Emil Moţ, a anunţat, miercuri, că va renunţa la mandatul său înainte de termen, acuzând presiuni din partea PNL asupra instituţiei. Moţ a pierdut în cadrul alegerilor din 9 iunie în faţa liberalului Mario De Mezzo.

De asemenea, edilul a afirmat, într-o postare pe pagina sa de socializare, că va demisiona şi din funcţia de membru PSD Slatina, astfel încât să evite “orice anatemă aruncată în mod incorect asupra unei echipe care reprezintă vocea a peste 12 mii de cetăţeni”.

Totuşi, Emil Moţ nu a precizat când va demisiona din funcţia de primar al municipiului Slatina, nici când va renunţa la calitatea de membru al PSD.

Postarea lui Emil Moţ

Vă anunţ că voi demisiona din calitatea de primar în funcţie al Municipiului Slatina, pentru a facilita o tranziţie administrativă lină şi pentru a pune stop incertitudinilor generate de situaţia inedită a alegerilor recente, care nu-i permit primarului ales să-şi preia mandatul imediat, ci cu o decalare de trei luni.

În egală măsură, viceprimarii actuali vor proceda la fel.

Este o decizie luată în numele transparenţei administrative şi pentru a stopa presiunile constante ale PNL, reprezentanţii acestui partid, fiind astfel obligaţi, după îndeplinirea etapelor procedurale, să-şi numească, dintre consilierii locali, doi viceprimari dintre care unul cu atribuţii de primar.

În acest sens, au şansa să facă administraţie şi să le ofere slătinenilor priceperea, viziunea şi promisiunile menţionate în campania electorală.

Este un pas care va facilita implementarea promisiunilor clamate în perioada electorală şi, care, totodată, va pune capăt suspiciunilor pe care PNL le propagă mediatic, în lipsa actelor administrative.

În plus, îmi voi da demisia din calitatea de membru PSD Slatina, pentru a evita orice anatemă aruncată în mod incorect asupra unei echipe care reprezintă vocea a peste 12 mii de cetăţeni.

Îmi doresc pentru Slatina şi slătineni proiecte importante, care să crească poziţia de top înregistrată recent, din punct de vedere al prosperităţii.

Sunt convins că echipa PSD Slatina va funcţiona, în continuare, după principiul bunei guvernări locale, în care proiectele de dezvoltare să fie susţinute şi/sau îmbunătăţite, astfel încât comunitatea să beneficieze de servicii publice de calitate, infrastructură modernizată şi oportunităţi economice sporite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor