Prim-ministrul Iurie Leancă va participa la Adunarea Generală a ONU

Prim-ministrul Iurie Leancă. (PEKKA SAKKI / AFP / Getty Images)
Tatiana Chiriac
25.09.2013

Prim-ministrul, Iurie Leancă va prezenta, miercuri, în cadrul Adunării Generale a ONU, un raport cu privire la lupta împotriva sărăciei şi construirea democraţiei în Republica Moldova. Potrivit "Infotag", anterior, Leancă a participat la ceremonia oficială de lansare a primului zbor cu tarif low-cost mic din Chişinău spre Roma al companiei maghiaro-polonă WIZZ AIR şi a devenit primul zbor de pasageri. În cadrul ceremoniei desfăşurată la aeroportul din Chişinău, primul-ministru a spus că, într-un fel, Guvernul îşi îndeplineşte promisiunea dată reprezentanţilor diasporei.

"Suntem prezenţi în această seară la un eveniment cu o semnificaţie dublă: pe de o parte asistăm la intrarea pe piaţa Republicii Moldova a operatorului aerian WIZZ AIR, pe de altă parte, culegem rodul unui efort constant al Guvernului din ultimii trei ani şi ne respectăm promisiunea pe care am făcut-o oamenilor privind un transport aerian accesibil şi sigur. Datorită conexiunilor aeriene mai diversificate şi mai accesibile "familiile vor fi mai unite, iar copiii -lângă părinţi, soţii mai aproape de soţii şi speram că, într-un viitor nu atât de îndepărtat, vom avea şi un număr mare de bilete de avion procurate de peste hotare spre Chişinău, într-o singură direcţie", a spus Premierul.

Iurie Leancă a reiterat că, odată cu semnarea Acordului privind Spaţiul Aerian Comun dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova, biletele au devenit mai accesibile şi a fost îmbunătăţită calitatea zborurilor.

"După semnarea Acordului, pasagerii s-au putut bucura de preţuri cu 30%-40% mai mici, dar şi de mai multe destinaţii noi. Doar spre Italia, în 2012 au fost lansate zboruri directe spre Roma, Veneţia, Bergamo şi Bologna", a declarat Şeful Executivului.

În timpul vizitei sale la New York, prim-ministru se va întâlni cu Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, Preşedintele PNUD, Helen Clark, Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate, Catherine Ashton. La New York, de asemenea, va avea loc o întâlnire a miniştrilor de externe ai GUAM (Georgia, Ucraina, Azerbaidjan, Moldova), în care se vor discuta detaliile cu privire la cooperarea în cadrul organizaţiei regionale. La reuniune, Moldova va fi reprezentată de Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor