Prezentator de radio din China, ucis cu brutalitate de oamenii Partidului Comunist doar pentru că practica Falun Gong

Pang Xun
Pang Xun

Un prezentator de radio din Sichuan, China, în vârstă de 30 de ani, a fost omorât în bătaie într-o închisoare locală, unde fusese închis din cauză că era un practicant al disciplinei spirituale Falun Gong.

Pang Xun, care a fost implicat în diverse activităţi de media şi a realizat numeroase reportaje, a fost arestat arbitrar de autorităţile comuniste chineze în drum spre serviciu în iulie 2020.

Câteva luni mai târziu, în decembrie, familia sa a fost înştiinţată că tânărul a murit în detenţie.

Un prieten apropiat de-al său a realizat un material video cu cadavrul lui Pang şi l-a postat în mediul online, cu acordul familiei acestuia.

Videoclipul a devenit în scurt timp viral.

În timp ce autorităţile chineze insistau că Pang a murit din cauza hipertiroidismului în timpul detenţiei, în imaginile filmate pot fi văzute numeroase răni pe tot corpul său.

Prietenul lui Pang a declarat pentru ediţia chineză a ziarului The Epoch Times că prezentatorul radio a fost cu siguranţă torturat în închisoare.

Familia lui Pang şi prietenii acestuia spun că tânărul era într-o stare de sănătate bună înainte să ajungă în detenţie.

De asemenea, rănile filmate pe corpul său păreau a fi urme de bastoane electrice, vânătăi şi alte semne care indică faptul că a fost torturat în arest.

Imediat după moartea lui Pang, familia acestuia a angajat un medic legist care a fost împiedicat să intre în morgă.

Mai mult, regimul chinez a cerut familiei să incinereze cadavrul în cel mult zece zile de când a intrat în posesia lui.

"A fost cea mai pură şi mai bună persoană pe care am cunoscut-o. Motivul arestării sale a fost că Pang şi familia sa practicau Falun Gong. Deşi nu practic Falun Gong, acesta nu este în niciun caz un motiv pentru care Partidul Comunist Chinez să-l omoare", a scris prietenul lui Pang pe contul său de Twitter.

Falun Gong este o disciplină spirituală ce presupune efectuarea unor exerciţii meditative şi respectarea unor învăţături morale bazate pe trei principii fundamentale: adevăr, compasiune şi toleranţă.

Popularitatea sa uriaşă - circa 100 de milioane de chinezi o îmbrăţişaseră până în 1999 - l-a determinat pe preşedintele Partidului Comunist Chinez de la vremea respectivă, Jiang Zemin, să declanşeze un adevărat genocid împotriva Falun Gong.

Deşi practica era (şi este) eminamente paşnică şi complet apolitică, avid de putere şi speriat de faptul că numărul practicanţilor era mai mare decât cel al membrilor partidului său, Jiang Zemin a văzut o ameninţare în grupul de cetăţeni care renunţaseră la principiile violenţei şi luptei de clasă din marxism pentru a lua în schimb un drum al autodisciplinei morale.

Prin urmare, la ordinul lui Jiang, pe 20 iulie 1999, regimul dictatorial a dezlănţuit teroarea împotriva propriului popor, demarând o campanie de exterminare cum rar a văzut omenirea.

De-a lungul anilor, milioane de oameni au fost închişi abuziv, bătuţi, torturaţi şi, mulţi dintre ei, ucişi. Crimele continuă şi în ziua de astăzi.

Mai mult, în 2006, a ieşit la iveală faptul că Partidul Comunist Chinez recoltează pe viu organe de la practicanţi Falun Gong, activişti pro-democraţie, creştini, uiguri sau tibetani. Această crimă macabră a fost confirmată de rapoarte, cercetări, mărturii şi interviuri cu medici şi chiar oficiali de partid care au reuşit să fugă din China.

Recoltarea de organe de la prizonieri de conştiinţă a fost detaliată în mai multe documentare, unul dintre ele fiind “Genocidul Medical: Crime în masă ascunse în industria transplantului de organe din China”.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe