Preţul desfiinţării USL: 2.200.000 de euro

Crin Antonescu la sediul USL
Crin Antonescu la sediul USL (Epoch Times România)

Preţul desfiinţării USL se ridică la 2.200.000 de euro. Surse din Ministerul de Finanţe au precizat, marţi, pentru Mediafax că potrivit bilanţului contabil depus de USL, fosta formaţiune are datorii de 2.200.000 de euro, cea mai mare parte din această sumă provenind din datoriile neachitate de organizaţiile judeţene ale USL.

Informaţia vine la o zi după ce PSD a declinat cererea PNL-ului de semnare a unui acord de încetare a Protocolului USL şi de desfiinţare a Uniunii Social Liberale, precizând că desfiinţarea Uniunii Social Liberale nu poate fi operată până când alianţa politică nu îşi achită integral datoriile înregistrate către furnizori, potrivit bilanţului contabil.

PSD se va mai putea bucura un timp de mult blamatul "ULS trăieşte", căci datoria de peste 2.200.000 de euro în sarcina USL nu este defalcată pe partidele componente ale Uniunii, datoriile în judeţe fiind făcute la comun de PSD şi PNL, sub numele de USL.

Defalcarea sumei se poate face doar în urma unei analize laborioase, au precizat surse politice citate de Mediafax. USL a acumulat datorii participând la trei campanii electorale la nivel naţional şi judeţean, două pentru algerile locale şi parlamentare şi una pentru referendumul de demitere a lui Traian Băsescu.

Cu toate acestea, secretarul general al PNL, Marian Petrache, a informat că foştii parteneri de coaliţie i-ar fi comunicat că partea de datorie ce le revine liberalilor după coabitarea cu PSD-PC-UNPR ar fi de un milion de lei: "Din ce ne-au spus dumnealor, la un milion de lei. E vorba de cheltuielile făcute de USL în campania din 2012 în ţară la nivel central şi local", a declarat Petrache, care a precizat că PNL le va propune reprezentanţilor PSD şi PC o nouă întâlnire pentru a se ajunge la o înţelegere amiabilă.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne