Preţul acţiunilor dezvoltatorului imobiliar comercial Soho China cad după ce Blackstone anulează o preluare

Bancnote de yuani chinezeşti şi ruble ruseşti
Bancnote de yuani chinezeşti şi ruble ruseşti (Captură Foto)

Preţul acţiunilor companiei Soho China Ltd., cu sediul la Beijing, a scăzut, la tranzacţionarea din Hong Kong pe 13 septembrie, după ce gigantul american de capital privat Blackstone Group Inc. a renunţat, săptămâna trecută, la un acord de preluare în valoare de 3 miliarde USD.

Dezvoltatorul imobiliar comercial, unul dintre cei mai mari din China, a avut cea mai mare cădere zilnică a preţului acţiunilor sale din ultimii 14 ani.

Evoluţia a survenit pe fondul anunţului făcut de gigantul imobiliar Blackstone care şi-a retras achiziţia, deoarece condiţiile preliminare nu au putut fi satisfăcute, a declarat Soho într-un anunţ publicat la bursa din Hong Kong vineri, marcând a doua încercare eşuată de vânzare.

Acordul anulat a şters aproximativ 830 milioane USD din valoarea de piaţă a Soho China, întrucât acţiunile sale cotate la Hong Kong au scăzut cu până la 40% ajungând la 2,10 HKUSD (0,27 USD) luni.

În iunie, Blackstone a oferit 5 HKUSD pe acţiune pentru toate acţiunile companiei, potrivit Soho China. Acordul a contribuit la creşterea dramatică a preţului acţiunilor Soho China de la 2,45 HKUSD pe 3 iunie la 4,6 HKUSD pe 17 iunie, o creştere de aproape 88%.

Eşecul preluării a avut loc pe fondul anunţului unor regulamente mai stricte de reglementare a pieţii, anunţare de Partidul Comunist Chinez în diferite industrii, inclusiv investigarea investiţiilor străine, a concurenţei pe piaţă şi a monopolurilor.

Blackstone a primit o notificare, pe 3 august, că regimul a început o revizuire antitrust a acordului, a anunţat Soho China după zile.