PRESShub: Cum au fost eliminaţi procurorii "vocali" din concursul pentru inspectori judiciari

Nicolae Solomon   (Epoch Times)
Redacţia
25.06.2024

Mocneşte un scandal în urma publicării rezultatelor interviului pentru funcţia de inspector judiciar, concurs la care s-au înscris mai mulţi procurori recunoscuţi ca „vocali” împotriva intereselor politice din procuratură, scrie jurnalistul Virgil Burlă într-un articol publicat pe PRESShub.

Astfel, Bogdan Pârlog, şeful Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, sau Alexandra Lăncrănjan de la DNA au fost notaţi la interviu cu note foarte mici, astfel încât şansele de a promova la Inspecţia Judiciară să fie minime.

Denisa Cristodor, fostă şefă a Secţiei de Urmărire penală din Parchetul General, nici nu s-a prezentat la interviu, în condiţiile în care toate indiciile au condus către ipoteza unui concurs „aranjat”.

Potrivit unor surse judiciare, au fost preferaţi procurori de la Parchetul General şi de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ceilalţi candidaţi fiind cotaţi cu zero şanse de reuşită.

Din comisie au făcut parte Nicolae Andrei Solomon, adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Elena Ioana Balaj Chendereş, şefa DIICOT Oradea, şi Adrian Ţîrlea, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, formator colaborator al Institutului Naţional al Magistraturii (INM).

Cel care ar fi orchestrat întreaga procedură ar fi Nicolae Solomon (foto), fost membru al CSM şi actual adjunct al procurorului general Alex Florenţa.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor