14 din cei 101 deputaţi ai Parlamentului R. Moldova sunt tineri

Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova (parlament.md)

14 din cei 101 de membri ai Legislativului Republicii Moldova sunt tineri cu vârstă de până la 35 de ani. Vârsta medie a deputaţilor aleşi în Parlamentul Republicii Moldova în legislatura a XI-a este de 47 de ani.

Cel mai tânăr deputat este Eugeniu Sinchevici, care a împlinit 22 de ani. Acesta studiază la Facultatea de Ştiinţe Politice din Paris şi este la primul mandat de deputat. Este al doilea cel mai tânăr deputat din istoria Parlamentului R. Moldova, după deputatul comunist Mihail Poleanschi, care în 2001 a devenit parlamentar la vârsta de 21 de ani.

Printre cei mai tineri deputaţi din noua legislatură sunt, de asemenea, Marcela Nistor, de 27 de ani, şi Adrian Băluţel, de 28 de ani. Toţi trei au fost aleşi pe lista Partidului Acţiune şi Solidaritate, potrivit unui comunicat al Legislativului moldovean.

Cel mai tânăr deputat al Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor este Diana Caraman, născută în anul 1990, economist de profesie.

Printre deputaţii Partidului ”Şor” cel mai tânăr este liderul acestuia, Ilan Şor, născut în 1987.

Decanul de vârstă al deputaţilor din noul Parlamentul este Eduard Smirnov (Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor), care, în acest an, va împlini 82 de ani.

Printre cei mai în vârstă deputaţi se mai numără şi Vladimir Voronin, care a împlinit 80 de ani, şi parlamentarul Oazu Nantoi, cu vârstă de 73 de ani.

De menţionat că în noul Parlament de la Chişinău, format ca urmare a alegerilor anticipate din 11 iulie, au acces 40 de femei, ceea ce reprezintă 39,6%, un număr record de femei deputate în istoria Legislativului Republicii Moldova, depăşind recordul stabilit în 2019 (25,7%).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe